覺唔覺一年至少要去4次旅行先維持到身心健康

190 回覆
783 Like 22 Dislike
d post 又成日話香港人工高。點呀?
機票2~3k
酒店1k 一晚

大佬呀, 香港食餐飯,又背脊貼背脊,又西口西臉
放假又成街人。
屋企又2 3百呎
天氣又濕

我請願去台,泰,韓,日,馬拉,印度都好啦
識下朋友,飲杯咖啡。。生活態度呀。。
再唔係住下backpacker 識下人。。

香港d 女又西, 我去識台灣妹,泰妹,韓妹唔好
我落地先plan, 除非要訂車嗰d

利申,只係返過大陆
咁都悶?冇得睇 放假都做pt個啲點算
有錢乜都有返玩 冇錢就算啦
酒店1k一晚咁貴
我一丁友心理價4百
無計過
唔計好過計
唔知好過知
你每次去4日 平均1次7k
搵到錢就無所謂
搵唔到錢/收入低連1k都唔想用
人人生活態度唔同。
有時想住酒店舒服下,浸下
有時想住backpacker 識下人
有時想係d 漫畫書店,book 個房,住一晚。

重點係外面有大把選擇,香港由元朗到柴灣d mall ,餐餐都差唔多一樣呀。

睇下泰台幾多大mall,小店,要chill, 印尼馬拉越南又得
真係冇錢 下年應該好窄洗
邊到仲有4百蚊1晚
日本最多香港人去 酒店貴咗好多
人生有咩意義,日日住二百呎,食又唔食玩又唔玩。
番大陸玩啦

都唔明,個個成日打飛機香港收入幾高, d 樓又成千萬, 但洗幾千蚊都。。。
有返工都唔會冇錢嘅
一年4次
好chill 好輕鬆
想要刺激就去搵個妓師
認同! 快閃完京都3D2N 機票&酒店$2138,去到先諗去邊,幾開心
真係,人大咗就係咁
有冇覺得每次去完返黎又返工仲撚痛苦
所以隔一排就要再去唔可以返太耐
Rich係睇資產 唔係睇搵幾多萬月薪
無產得幾皮月薪叫食得好少少成世勞碌命
每個月飛一轉台灣 三日兩夜叉下電 諗下都爽
去半個月泰國訓好食好屌唔同女
放完假返黎開工簡直係崩潰狀態
以前每個月都會去台灣泰國或者其他南亞/大陸玩

星期五中午機去,星期日晚機返

計埋公司旅行,一年十幾次旅行,但得一兩次係超過5晚

機票又平,住就揀平果d細酒店,其實每次都係洗幾千蚊,好抵
負擔到嘅真係個零月快閃幾日亞洲國家都好開心
早排幾條友去次迪士尼加住一晚都成皮野
平平地都夠去轉台灣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞