陳凱琳屢被指有混血感唔似中國人!罕回應網民質疑:你的父母可能收養你,但你唔知

153 回覆
10 Like 123 Dislike
33歲前港姐冠軍陳凱琳(Grace)六年前嫁大22年的鄭嘉穎,翌年誕下大仔鄭承悅(Rafael),二仔鄭承亮(Yannick)已經4歲,細仔鄭承太(Carlos)亦已1歲半大。陳凱琳入行以來,一直被質疑外表「混血」,雖然她已澄清多次,近日受訪時卻再度被提起,不似中國人似被收養,陳凱琳大方回應。

陳凱琳近日接受網上頻道節目訪問,以英語受訪大談「明星光環外的她」。節目中分享扮靚、穿著心得外,更與主持Michelle Zhang大談想法。陳凱琳對作為公眾人物,會面對很多讚美及批評,每天可能會過得很好好開心,因為有100人在讚美,但有可能因一個人的批評,而毀掉一天的心情。陳凱琳對於如何應對,自言自己是一個對批評比較敏感的人,也是她一直在努力去克服的部分,陳凱琳希望做到面對批評時,可以無所謂。陳凱琳又表示曾有很多人教她如何不在意,但她覺得有時候在意批評也有好處,因為有些批評是有建設性,可以幫助自己。

陳凱琳不會被批評困住
訪談中,陳凱琳又舉例在演藝上,有人給予面對鏡頭的建議,而另一方面不應該被批評困住,如果覺得批評對自己有幫助,陳凱琳會自己消化,又或者與其他人交流一下。陳凱琳認為要承認部分批評對自己有影響,並不是一件丟臉的事,有時說出來實際上是幫自己思考,便會發現批評對自己的影響沒有想像中大,有時搵志同道合的人傾偈,笑一笑便無事。如果對一些話感到受傷,也不要害怕,可以直接告訴對方:「我覺得你說的這些話不太友好,我希望你能尊重我,不要再說這些了,請不要繼續在社交媒體發表這樣的言論。」
中你老母國人 香港人就香港人啦
其實大家都知咩事 唔使下下攞出嚟講
中國香港人
根本佢自己都知自己唔係親生
一個八十歲的老人去做健康檢查。檢查途中,老人不斷向醫師炫耀他新婚的妻子。

「她才二十五歲!我們結婚四個月,你知道她對我有多忠貞?她無時不刻需要我,黏我黏到我都感到厭煩了!」老人叫道。

「而且告訴你喔~她最近還懷孕了!」老人又說,醫師不發一言靜靜地聽著。

「怎樣?不錯吧! 」老人得意洋洋地說。

醫師抬起頭,看他一眼緩緩開口:「你讓我想到一位失散多年的朋友;他跟我說過一個故事關於他在非洲狩獵時遇上的故事;當時,他在草原上,遇到一頭獅子。他立刻從背上抓下槍來瞄準。

然而,他立刻發現他錯了,他拿到的是雨傘,不是槍!
這時已經太遲,獅子正站在他面前,就要撲過來。
他沒辦法,只好把雨傘扛上肩,使盡吃奶的力量『砰!砰!砰!』大叫三聲。
奇蹟發生了,那獅子竟然倒下來,死掉了。」

「不可能!那一定是別人幹的!」老人大叫

「我也這麼覺得。」醫師冷笑
其實佢老母應該要企出嚟承認偷食印度佬
咁多年仲企乜
又或者佢只係佢阿媽親生
其實有冇可能係佢老豆偷食差妹,佢老母忍辱負重
始終佢老豆有錢,佢老母忍既機會大過佢老豆戴綠帽都唔走
其實唔係親生有乜所謂
真係冇
是撚旦啦
講乜連登仔都唔會信架啦
澄清
小氣琳,特登開記招做反駁隊
驗DNA都話你做假
同拳擊手林郁婷 男定女一樣, 係一個謎團, 討論落去都冇用 答案得父母先知
越澄越衰
陳老豆不願面對
因為佢老母响餐館打過工
個老闆係印度佬
同佢兩姊弟個樣極吻合
其實拎佢地飲過既水杯去驗得唔得
話佢唔係都算 佢細佬真係

同埋佢地家姐個樣又係似返父母
同佢地兩個完全唔似
坊間不停講 皆因一直否認
要唔講好簡單 就係坦白
消化完大眾接受咗咪無人再提

正如側田未除帽 出面日日講佢頭髮
到真相揭曉 啲人寧願講北京十線歌手單嘢
都唔想講佢個頭
其實係領養又有乜咁出奇?俾人係咁笑鳩佢哋,而阿爸又冇出聲,你覺得如果真係戴綠帽佢會忍咁耐?

擺明就領養啦,就係領養父母先唔會出嚟澄清,唔通出嚟話 佢哋老竇老母唔要佢哋所以執佢哋返嚟養呀,咁?

不過算啦真相係點連登仔係唔會care,就算有一日佢哋出嚟澄清話係領養嘅,班撚頭都只會繼續屈戴帽,相信佢哋自己想相信嘅嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞