Kenny Chan帶貓離家出走「我冇做錯到」

58 回覆
15 Like 5 Dislike
TLDR:
Kenny喺打風嗰晚偷走人地隻貓
然後喺Group滿心歡喜咁些牙「自己」隻貓
點知俾人周到佢到偷咗人地隻貓
於是喺一邊毀滅證據同踼人禁聲
另一邊話自己用心良苦話自己打風救貓

以下係Quote文
我們是紅土街坊,由於樂樂主人年紀稍長,不擅網絡,我們代為於網路尋貓。
昨天發出樂樂走失告示後,很快就收到不同網友報料, 說樂樂被一位YOUTUBER 帶了回家。

他們提供了該位 YOUTUBER 於佢自己開設的TG GROUP (正常聯X及KXXXXXXAN 官方)的對話截圖 及照片,証實樂樂於打風當晚被LEE一位人士帶走。

及後街方聯絡那位 YOUTUBER, 那人並不承認有帶走樂樂。街坊成功進入由佢開設的私人TG群後,立即於 群組問其他人有否見過樂樂,之後好幾位人士有立即回應有,並說是那位 YOUTUBER 帶走。

隨後那位 YOUTUBER 立即 DELETE MESSAGE 及踢走有出聲說件事的人(結果大家都趕不及CAP SCREEN); 但又同那一位提問的街坊再次說沒有見過樂樂。

及後街坊叫他盡快把樂樂交回廟,對方立即踢走了街坊出 TG GROUP。以上種種此地無銀的行為,一眾 街坊更加確認此人就是帶走了樂樂!及後,網友報料, 那名 YOUTUBER 即時把IG 轉為PRIVATE, 並於 TG GROUP入面瘋狂 DELETE 有關樂樂的照片和文字証 據。幸好天網灰灰,有些網友CAP了截圖,經整理後集 結在此POST。

樂樂天性愛自由,即使晚上主人為他安全著想困住,他自己都想盡辦法逃走。放養模式我們街坊也一直有不 同意見,並不希望他經常在街外流連免有什麼意外。只是樂樂太愛自由不受約束,我們街坊平時也多加留意他, 而樂樂亦只會留連於廟對出的範圍,從來未試過唔見。無奈發生這樣事件,現階段希望各位先幫忙尋回貓貓, 始終樂樂安全是優先考慮,之後才再向主人建議日後的 生活方式安排。

Kenny Chan 救完貓就俾返隻貓人啦

Source:https://www.facebook.com/share/p/iKmCVGVL49LzrvTM/?mibextid=K35XfP
TLDR
報警拉鳩條白卡狗啦
隻貓分分鐘已俾條白卡佬玩死左

佢會餵豆豉鯪魚同牛奶比貓食…
都唔夠,要煮成白卡狗肉
白卡佬不得好死
pish
平時咁多人吹奏呢班白卡咪助長佢地覺得自己冇問題
白卡佬唔應該喺youtube出現 啲白卡行為教壞晒班o靚仔

不過你都可以試下推POST
真性情你地先係廢老唔接受新事物囉
好仆街,本身已經唔敢諗佢自己隻貓俾佢害到點,而家仲要拎多隻番去
呢條白卡公屋仔都上到位其實成件事真係錯撚哂
呢d弱智睇到真係好煩
色魔又吹奏
白卡又吹奏
加埋班媒體又走出黎炒作
真係不得了
無Kenny救走佢 隻貓仔一早比風吹走左啦 Kenny咁有善心比你班傻閪係到指指點點
死左佢啦白卡仔
睇佢果d本身都係白卡
唔拉鳩Kenny 佢又「救」多幾隻貓
你老母就有善心,生左你。
社會上點都要有呢啲人墊底
貓異工Kenny
咪話救完隻貓還返隻貓囉 死盲閪 一睇就知你未撚戒丁啦
大佬呀,佢唔救隻貓隻貓一早打風吹到病死啦,你仲講呢啲風涼說話,你有冇諗清楚啊?有啲嘢唔係講玩㗎。
可以打風個陣留隻貓係出面既都唔方識養貓啦 還番比佢啫係送佢去死
咪話救完隻貓還返隻貓囉 死盲閪 一睇就知你書都未能讀完
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞