買較舊型號智能電話一問

16 回覆
1 Like 3 Dislike
每年都有新一代智能電話推出,同時上一代(只係一年前)嘅型號就會逐漸消失或跌價。

想問下,如果想買返呢啲「舊」型號電話,例如Samsung S23 512GB,要全新行貨,應該去邊度搵比較可靠?連鎖電器店多數都已經賣清。Carousell亦未必搵到全新機。

Thanks!
科技野有新一定買新

買遲一年即係系統個support少一年
等於你到時咪又係要早一年換機
難得正常一次
多謝建議

我自己本身就諗住貪平。性能冇乜大分別下,平千零蚊好似抵玩啲。
而家買智能電話係咪冇人會好似我咁諗㗎喇?
電子嘢擺喺個倉到一年幾仲衰過用咗一年幾
情願你唔好買繼續等到有心水
其實我都會
因為最新個部可能多少少功能 又會快D
但係我有時候會覺得買最新個部前一兩代都唔會太差
體感感覺唔到出黎
可能出IP16我會去買返14.15
反正都可以用好幾年
你會去邊啲商舖搵返14、15?
我嘅目標係Samsung機,好似唔易搵。
iPhone 14 15官網仲有得買
我住台灣 12-15都算易搵 官方網購平台一大堆
香港GOOGLE S23 應該得返手機鋪有行貨個D
我Google搵S23,得返一堆Price.com舖頭有貨,唔敢買
Samsung出新series頭兩個月內買,而好少好似Fold 4同Flip 4,6代出都仲可以用$5k同$2.8k就買到
屌你老母
如果你買行貨 照有份官方保固(唔知係咪咁叫) 識對IEMI 搵岩鋪頭
其實都唔駛咁驚
但係你如果有強逼症 宜驚青
就真係去買部年代再近D 搵官方鋪算

不過ANDROID真係買全新好D 咪試二手 D問題你CHECK機個陣唔一定CHECK到
用鬼到咁耐咩個support未過期已經換下部
我之前iphone 6用到有d app support唔到先換
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞