點airdrop contact?

6 回覆
1 Like 0 Dislike
朋友換新iPhone, 但發覺好似airdrop唔到contact (新舊機都係iOS 17, 同埋因為一D原因直接iCloud sync唔到)

我照下面Youtube個方法過但到最後果度, 新iPhone冇得accept然後save做contact, 而係直接變咗個file去左"Files"app度
https://www.youtube.com/watch?v=GWD460OxOqQ

又或者可唔可以將個file用第二個方法匯入做contact?
又或者將某些contact從某contact group copy to iCloud group, 等佢可以自己sync?
屌你老母都已經面撚對面啊,你都仲撚要扮撚晒嘢用過啲乜撚嘢AirDrop?直接用手打啦,你唔撚係小兒麻痹呀嘛? 1212隻腳。呀
對唔住,我細佬又偷玩我手機🙏🏻
換機即係兩部機同一個Apple Id,喺iCloud sync通訊錄咪得,用AirDrop做乜?
總之就sync唔到, 同埋喺第2個group
iCloud又sync唔到,AirDrop又用唔到,重唔去換咗部機佢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞