[TVB] 法證先鋒6 倖存者的救贖 (4)

596 回覆
0 Like 10 Dislike
之前有一集講個apps嗰時,

寶英細佬同黃宗澤講,

好似話約過「愛麗絲」出嚟見面,

但喺網上嘅對話,

感覺「愛麗絲」係男人,

但出到嚟係一個女仔,

佢覺得好怪,

所以無相認,

唔知片尾條女,

係咪就係佢口中嗰個女仔
今季似為拍而拍, 因為賺到錢
今季又賺到錢 可能真係有法證7
好似仲有個面具佬,

之後完全無再提起
而家先睇
個日本仔唔係要賣黃剩係上VIU架咩
反黑同法證 佢都係多鳩餘
其實法證系列啲伏筆都係多鳩餘

擺明屈續集用
反黑個彩蛋又話係呢套做嘅
都無嘅
你公司幾時推出配音版慶餘年2?
成輯都好多鳩位
Nana 屋企部電視係咁loop 佢行catwalk 勁撚中二

可樂條友鳩到震
咪就係王敏奕 唔係到 又要搵人嘥下時間 隔硬放入黎
不如學返頭幾個season咁算啦
一個法證大sir lead team
一個差佬大sir lead team
重點focus單元故事,冇主線
兩條team一齊查案
依家整咁多人,個個都講d, 又夾硬塞條主線落去,樣樣都斬幾份講,主線又唔突出,單元故又唔夠好
真係好多舊魚,仲未計想棒果幾個3小強出黎講故事 睇左幾集直接熄鳩左佢
棒人都唔係咁棒呀大佬
仲有法醫條線咪癲啦
咁多線搞到依樣講d果樣講d
晒鳩氣
大家都冇期又要格硬拍咁戇鳩

又一大班人同反黑重覆 奇奇怪怪
消費IP到爛為止 同埋再無期 王 同蔡都黎客串 屌洪狗個角色無左
寶英都辭咗職唔做警察囉 仲想開第七季 一齊成班人繼續查案
咪翻入去做
其實即係鋪定路下季唔會有家嫂
連澤囝都交代左停薪留職放大假

真係開7 可能會轉哂人都唔定
唔出奇
始終澤仔年紀唔細
之後可能搵後生,例如:張振朗、何廣沛...
TVB 自己拍就可能會 但係同大陸拍 Bosco 吸引力高好多
今套爛成咁 都破紀錄 下年再拍第七季 唔奇
我都係希望王敏奕 同Bosco 繼續合作
美劇化咪幾好
一集單元, 間唔中主線, 隨時轉人, 用劇情寫走/死人
阿bob 搞到套野似馬戲團 不認真 不專業
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞