2022年C朗:世界盃是最難賽事;2024年C朗:歐國盃等於世界盃,所以我不感興趣

49 回覆
44 Like 4 Dislike
而美斯真係決賽入兩球
佢啞撚左
佢踢沙特都喊啦
你個質疑唔成立
仲等緊c朗嗰三球
足球界宮崎駿
阿朗成日吹到葡萄牙係垃圾國家
為抬高自己不惜貶低身邊一切

弱國捧歐國盃一早有丹麥希臘
講到自己做左咩世紀壯舉咁
咁果次的確係葡萄牙既第一個國際賽獎盃wo
事實係前無古人
對於葡萄牙黎講已經係世紀壯舉啦

咁香港拎奧運金牌算唔算世紀壯舉先?
弱國拎金牌都一早有啦

要講真係弱國嘅話,幾時輪到葡萄牙

明明摩迪帶住克羅地亞都入到世界盃決賽,四強
牙朗同班朗狗仔吹到葡萄牙係足球弱國真係笑撚話
bwa,bruno,leao,jota,jota,palhinia,cancelo,vitinha 呢堆頂盡三線啦,未計啲咩回塘pepe felix neto
對葡萄牙係壯舉=/=對世界黎講係壯舉
阿朗要全世界認同佢先會講得出葡萄牙拎歐國等於拎世盃
對世界黎講 丹麥希臘作為以弱勝強icon有力得多
2026年
C朗:世界盃是最難賽事
其實冇錯
有世界盃嘅人,一千幾百個
但900球嘅紀錄,得佢一個
所以佢先話 Portugal winning the Euros is the equivalent of winning the World Cup
唔係樓主代c朗講既 Euros=World cup

講咩i唔icon, 咁事實2016都一樣無人期望過葡萄牙拎冠軍嫁 果時都未有而家果批黃金一代 , 仲要靠改制後第3名先晉級 ,所以葡萄牙贏到冠軍 幫國家拎左唯一一次大賽冠軍已經係壯舉黎啦, 就算唔係對世界黎講係壯舉
但都已經係國家既光榮

咁當然拎到世界盃就自然更好更光榮, 2022年c朗想拎世界盃咪自然話 I’m dreaming of it.
到2024年 佢自己都40 過多2年都42 都有心無力, 自然咪話I'm not motivated by that 其實有咩問題

正如可能你18歲果時想屌好多條女 但最後做唔到, 到左你30歲 你可能到頭來只係屌過2條女 都開始有心無力 只想同現任穩定落去 對於可以屌好多條女咪會話I'm not motivated by that
葡萄牙人腳最好咪又係得2022呢一屆
2010 2014 2018 有邊一屆係冠軍大熱
2022黃金一代入唔到4強的確係有d失望

不過克羅地亞摩迪食正黃金一代 走線又靚 入到決賽同4強真係勁
又有拉傑迪 文迪蘇傑 比列錫等等

不過呢班開始退哂落黎 克羅唔知要幾時再勁返
吓。。。。。。因為佢攞唔到先會話對葡萄牙黎講攞歐國盃等於世界盃啫,你打咁大段野解釋咗啲咩?

世界盃唔止有歐洲國家,仲要佢兩次都比非歐洲國家踢出局,佢咁講只會比人覺得佢好酸
最叻吹到阿根廷星級陣容 明明班人世界盃前都未上位 一完世界盃先上位轉大會 最倒果為因
因為阿拉伯人有心造就阿根廷贏
咁C柒要檢討吓
點解所謂嘅阿拉伯人造俾美斯但唔做俾佢
米蘭米?
你個類比柒咗 奧運金牌已經係體壇最高榮耀 你應該用香港拎亞運金牌=香港攞奧運金牌黎類比
on撚9,我要吹奏,都吹希臘先啦
可惜美斯係阿根廷人
堆中立球迷係咪趕着投胎所以唔得閒入嚟
enzo果d 2線都俾多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞