買一手新樓,原來撻訂都要發展商同意,事主由輸8%變咗輸16%,仲要而家未知最後埋單價

99 回覆
78 Like 4 Dislike
反對你個反對

你係老細,見到咁既情況都淆底啦。你點知另一單條友會點玩
為咗咁而老破輸嘅都係自己
不過準備定都啱嘅,輸少當贏
必買必賣都有exit policy,就係賠錢。
但信和而家咁做法就明顯奸過長和,長和一收到話撻訂就即刻取消交易再賣,但信和咁樣死拖,樓市越跌越深,對買方根本唔公平
都未計發展商遲交樓又冇後果 法例基本上保障商家

個律師不停拖
搵著呢啲律師而自己又唔醒目就大撚獲
一句天氣同不可抗力,咁就推遲3個月交樓
隔離post d人仲幫撐信和咁樣玩鳩人 賣身契咩宜家
天氣同不可抗力都有count日子嫁嗎?
唔係可以無限推遲嫁喎
理想與現實,你望下柏瓏個預計關鍵日期而家係幾時,買家有無賠償?
根本無理,若果你話好似LYOS咁,好快就取消交易起錶計數,咁都仲講得通
李生嘅借貸比冇咁高,財政仲好健全
其他發展商以百億計嘅蝕錢,貸款

唔追啲賭白頭片嘅對唔住銀行,對唔住股東,更對唔住係嗰度做面臨公司倒閉嘅職員

唔同人迫去抽樓花,留翻啲機會畀真係想買嘅人
屯門嗰個乜盤都跌咗半,啲人咩又係繼續供繼續住

賭輸咗就唔玩話受迫害,咁著數,咁個個都唔會完成交易啦
信和手上淨現金400億
同埋事主係幾個月內已經冚牌唔玩,大型發展商無奶油咁樣玩人
咁負債有幾多,今年蝕咗幾多,無詳細睇無個發展商條數

因為有錢就唔追賭白頭片嘅點都講唔通,都係嗰句,屯門大把新盤都係跌,啲人咩又繼續供繼續住
你簽咗約就預留咗畀你,嗰時大把人買,又迫又要抽籤,咁你只要升唔要跌嘅邊有咁屈機
按返我話撻訂個時既估價走賠返差價就差唔多
百幾億負債

而家唔係話唔追,係無理由人地冚牌唔玩,你就唔理人不停拖。
學條片講,咁樣做好似零撻訂,實際玩死人。

屯門掃管笏大把一手貨尾根本賣唔出
佢無話唔賠,但無諗過到而家都未起錶
以前香港個市升 大家有錢賺

班地產商都仲叫扮下斯文
(係我睇來 都係老黑著西著)

依家好多都唔撚扮
賠咪賠買咗層樓佢囉.
層樓賣唔出唔搵你食晒佢搵邊個?
推下先又
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞