手機無線充電對你黎講有冇用

99 回覆
179 Like 345 Dislike
邊個牌子唔發熱?
⼀次都冇用過
有冇幫部機撩下耳屎
同時叉幾樣時有用,旅行都有用
真 訓教一流
知唔知用得多wireless charging 舊電會死得快
係公司洗鬼叉咁快
熱少少就叉唔到
咁叻叻既你
我反而部13 Mini用咁耐,個充電位仲係處。
好用
但要睇清楚輸出功率同支援嘅制式
買過兩款
新嗰款有 qi2 竟然叉得慢過舊
而家嘅技術嚟講,無線叉係反智到仆街,除非你住北歐
留名
但無線冇得一邊叉一邊用電話
用緊有線磁石叉電
急嘅咪用線 唔急慢慢叉咪無線..
又唔駛下下掹插個typec 無咁易壞
由iphone 第一代用到而家十幾年都未壞過個西
點樣插得壞咁都可以做藉口
不如唔好篤個moon 怕佢壞
磁能線?
之前買咗個幾mm厚既吸背尿袋真係好正
咪又係無線叉嘅尿袋一個
一定會熱,但Apple Store買到嘅都唔會話好熱
無Apple認證嗰啲有好多都熱到仆街
無線充電 有線充電 兩樣野係同時存在
就算加左 無線充電 功能 , 絕大部分都會保留 有線充電 位置 ( 除左手錶 因防水密封性考慮 )
並唔係一個取代另一個 , 就好似 Wi-Fi , Bluetooth 兩樣連接方式係同時存在

唔明上面點解咁多人屌鳩 無線充電 失敗發明
自己唔啱用就屌鳩一樣野廢 , 反映你有幾無知
只要對世上 1% 既人有用 , 已經係一個偉大發明
科技係會進步 , 會變得越來越好用

應用場景唔同
你一世住山洞入面 , 大陽眼鏡就係廢物
你喺一個錯既應用場景去用 , 就當然唔好用啦 , 係人既問題
你又唔係遊學修 , 一對拖鞋走天涯
著皮鞋行山當然會腳痛啦 , 落雨跣到你仆街
除左皮鞋 , 波鞋 , 重有好多唔用種類既鞋 , 發揮唔同既功能
如果你係做維修電話 , 一年維修1000部電話 , 全部都唔係壞 type-C USB , 咁你講既野就有代表性囉

你自己一個用家就證明到 ?
" 孤證不立 " 知唔知咩意思呀 ?

除左電話個 Type-C port , 條充電線都有機會壞你唔知咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞