【颱風追擊】2411號熱帶氣旋摩羯 YAGI (12W) + 2412號熱帶氣旋麗琵 LEEPI (13W) #5

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
你以為啦

山竹當年已經減弱左好多都攪到香港咁

如果依家依個吹黎香港,一定唔會咁少野
配合埋祖國基建品質
山竹真係特別啲嘅 佢撞完賓賓之後搞到外圍風力仲大風過核心區
你估次次都咁好彩咩
冇 想話十日後預測都唔會準得去邊啫
福地條野南多10km又另一個世界
吹到好似紅色披風成個英雄咁
廢風
其實計屈,雷伊仲屈,12月cat5
https://weibo.com/1763864272/5075648097815233
無削弱過嘅山竹去比就差唔多
就算有地形削弱,咁樣撞埋嚟都唔嘢少
仲要香港高樓大廈咁密集,有風洞效應可能仲危險
文昌抱錦小學海壓922.6hpa,中國陸地最低海平面氣壓紀錄刷新!
啲風聲好恐怖
夏天成功咁行 又維持到強度嘅話
一起風就直接當風 勁早掛定8
未吹過黎就好想佢過黎放返日假
到真係去到海南見到片又慶幸佢無吹正香港
https://www.hko.gov.hk/tc/%E5%A4%A9%E6%B0%A3%E9%9A%A8%E7%AD%86/108917/%E6%91%A9%E7%BE%AF%E8%BF%85%E9%80%9F%E5%A2%9E%E5%BC%B7-%E2%80%94-%E5%8D%97%E6%B5%B7%E9%A2%A8%E8%B5%B7%E9%9B%B2%E6%B9%A7

天文台在9月5日黃昏時分發出八號東北烈風或暴風信號。本港當晚至翌日早上多處吹烈風,高地更間中達暴風程度。
假膠走曬終於可以開始認真討論
山竹同500年一遇嘅影響唔會咁易消失
尤其係山竹之後市面普通都多咗對應
呢啲怪物10年一次都嫌多
真係好彩吹唔中香港
大陸俾威馬遜係72m/s 就睇下摩蠍做唔做到史一
上幾次都無咁多煩膠
Block到手軟
多左D咩應對?
登陸隻眼仲咁完整

要入風眼啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞