政府最無用既部門係唔係機電署

198 回覆
44 Like 222 Dislike
不過
持牌工程師簽名又關政府撚事咩?
你話康文署冇告主辦搞到佢個場有損失所以失職我就buy
審計署同選舉事務處啦
前面果個今年份報告 包括有部門未有在「長者牙科服務」及「復康巴士供應商」的協議及諒解備忘錄中,加入與國安相關的條款等;而整份報告合共至少59次提到「國家安全」字眼 直接叫國安做埋咪得
後面果個 而家都唔駛選啦 直接全部委任咪得
睇咗醫生就唔會病死?
會唔會停一年都無事發生
無為而治
已經係數一數二,真係有啲用嘅部門
啲電梯好似大陸咁食人
啲𨋢就直墜地獄18層
去冒險樂園電死
去停車場疊車車位俾上面架車責死
除左警察同國安
其他部門其實可以CUT
機房坐到收工
無知真係可怕,知唔知機電署24/7保養緊一堆公立醫院既設施?希望你做緊手術時啲醫療氣體唔好跌壓,醫生用儀器時唔好跳電,劏開左後天花唔好有倒汗水跌去你啲內臟度
ON9
咩又係外判
機電署阿sir每日睇YouTube 打機
垃圾EMSD 狗也不屌
上過office睇過 個環境好垃圾
真係靠EMSD班友仔睇
應該日日出醫療事故
有咩問判頭點解, 出事係判頭責任
打風特別多好似樓主啲on9出黎開post引戰
小弟HA人,話你知基本上上面果堆野出事都係EMSD深藍衫既in house師兄處理的。如果你覺得呢啲野係外判做,又懶得去fact check. 咁我祝你出事時有機電署既外判幫到你啦
聽人講外判實際支出係出糧金額嘅double

純粹營造公務員Frozen嘅假象,計成本外判仲高
冇cert?可以啊,但封𨋢囉慢慢行樓梯啦
開一D引戰POST, 然後電話SET震動模式, 放入褲襠裡自慰
HA都要幫EMSD含
垃圾入唔到EMSD HEA, 迫住入HA, 慘慘豬
機電署先緊要

政府車維修係佢哋做
仲有電器合唔合格佢出cert
電梯 lift 機動遊戲佢哋包

其實冇乜部門冇用
冇用就廢咗啦
因為冇用自然就會同其他部門合拼 夾埋去拎資源架嘛
你搞笑定咩
佢地要交文件俾屋宇署approve 樓上話approver最大責任喎
俾人屌都叫出事 你都幾撚易出事
其實佢理解錯
唔係因為佢哋出cert 而冇事
而係有規管 大家就要去驗去做 出事要罰
咁先令安全提升到叫做大家放心
機電署前線都越黎越似物管工程
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞