森美可否唔好次次都閘住梁嘉琪講嘢

283 回覆
1612 Like 33 Dislike
記得以前商台寸9送禮勤老人味重,結果而家變左個老人台,廿幾年都仲係森美小儀艾粒,班阿叔阿嬸仲要扮潮扮後生真係唔開胃,成班老seafood 死霸住個位唔肯落黎
次次聽到佢把聲就想轉台
短劇有占,奴各自負責,扮瘋 in 癲婆通常都係少爺占負責,擺到明係爆肚, hea 鳩聽眾,唔想寫劇咪吹水算,好過而家製造埋d垃圾環節出黎。反而阿奴負責果d就真係有寫稿,好似前衞輝,銀河道士,起碼有得笑下。
有人接到班先得嫁,聽落得呀正叫正常啲
對住小儀同另外兩個,唔做大哥控場個節目點出街
以前佢哋年代嗰新入行嘅dj 都走哂,好似陳強,黃郁,阿bu ,阿e嗰啲

做呢行難上位,又有機會畀啲老屎忽恰,要刷鞋先好過啲,仲要刷完都未必有得上

以前嗰班我覺得最好彩係阿bu,一開始佢跟阿芝,雖然都會畀佢洗,但都算對佢好,跟咗一陣就可以同迪奶,灘叔做夜晚嘅黃金時段

不過就算佢咁,佢都知商台難上位,最後都走咗出到去撈到風山水起
有咩撚野大智慧咁撚巴閉
最撚憎啲人蝦蝦霸霸
新一代得阿正上到位
一台有靚仔天欣點解唔過二台做
要跟祥師兄做廢老節目勁慘
呢度好多森伯信眾 樓主你大鑊了
聽得耐就分到佢邊日未食藥
仲有而家老到口吃勁左好多
又唔係嘅 嘩嘩嘩打到黎 杜狗同吳君如講極都有貨 都唔會咁打斷對方
其實都係睇有無料同有無做功課
咩年代
正常人點會走去聽森美
究竟乜野人仲會聽電台?仲要聽森美呢D?
老餅就係冇品味,快D死快D out
傑豬好煩

講極都係
余德丞無拍過拖 同 余迪偉喺宋朝黎

你唔悶我都悶
森美唯一作用就係做phone in電話控場
不過而家連電話都冇人打嚟
佢個重點根本唔係梁唔梁嘉琪
就算嗰個唔係梁嘉琪
係蝦餃袋鼠無名的詩 樓主都會出屌森美
嘩嘩嘩真係主要靠吳君如,有做功課之餘,佢講嘢好流暢,又識帶動氣氛,勁好聽
因為森美
所以無聽903好耐
佢永遠要做最叻果個
老老實實, 成日讚奴占但呢兩個分明係半退休mode無心做節目
電台全行係得返森美有係心做

rthk果班做到勁離地啲節目勁美
903有料果班個個出哂黎自己做
後生有啲潛質果班又掛住痴viu, 明顯想做"藝人"多過DJ
佢講野似足廢老,以為自己好叻,歪理當大道理,以前 Instagram 比過意見佢,可能佢唔啱聽,block 咗我,小儀忍到佢咁多年真係好叻!
森美大哥老咗回塘係事實,前前後後聽咗佢廿年,學生青年時期聽佢講嘢就覺得好風趣好有道理,到出社會就發覺佢講啲嘢有時都係亂嚟,而且見人多咗,就覺得佢講嘢方式好令人唔舒服,唔畀機會人哋陳述件事就插把口
阿Bu行緊運啦,可能識做人,啲前輩都好睇佢,出去做又誤打誤撞搞間廣告公司上埋市,查實佢真係好知自己個位置,直到今日三叔公園都覺得佢唔啱做主持,但係佢識幾時出聲,唔會令人覺得佢煩同多餘。
佢做主持要夾人,一條友應該搞唔掂,因為佢其實唔係好多嘢講

佢間公司一開始係做黑紙先,之後慢慢先變100毛,再變毛記電視再上埋視

嗰陣記得係佢同林日曦,陳強一齊搞,我諗嗰陣佢哋都有一起度橋,之後上咗市套咗現之後佢哋就唔搞退哂股,間公司而家好似係阿bu話哂事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞