暑假檔電影票房總收2.77億跌18% 外語片獨大 港片《海關戰線》收1100萬列第7

41 回覆
2 Like 12 Dislike
安博
你想曾小姐講幾多真話
海關戰線竟然收11M?有冇作大?竟然有人出錢入場睇啲咁嘢?
睇返今年1月至5月上嘅電影,得飯戲2,盜月者,12怪盜係23年拍,其餘果d都係22年煞科

5月打後已經冇咩港產片上
試當真都400幾啦
國家流出黎,係咪要國安
免費飛/ compli ticket 谷人氣?

D+睇套盜月者,見到薑糖著住件雨褸扮大奸狗,就有啲反胃(可能舊嗰班電影人已移哂民,剩番啲四、五流門外漢拍戲)隨此劇本太爛、老土、過氣,主角戲太屎,下省五千字

若果D+繼續主打啲咁乸西嘅港產片,將會停sub D+
拍套國安風雲囉
上面暑假票房跌咗一半
港產so called 合拍片票房喺大陸仆晒街

仲有,啲老細連本業都蝕,邊有閒錢亂開戲
唔係喎,我見連登仔吹奏港產片全部票房都破晒票房紀錄咁既喎
來來去去都係得果幾部造假票房既中港合拍片近億票房,再配合假愚論造勢
真實票房應該慘不忍睹
靠太陽城出返黎先打救到
海關拍到飛虎隊咁重無新意
又歐國盃又奧運,都無片商排期上,連啲倉底都無
入場啲人太閪 冇興趣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞