“Do you speak Chinese?”

320 回覆
29 Like 698 Dislike
屌你老尾
Cctoy黃屍真係有撚病
你係中國人,企開d 啦,屌你老母!
造成呢個問題嘅原因係中國長期宣傳北方官話等於中文,同埋中文係單一語言。你可以友善啲同外國人解釋返,正如佢哋唔會將英文叫做European或者American
你勁唔香港人
型到
你都係中國人嚟㗎咋
你老豆老母甚至你阿爺阿嫲你祖宗十八代都係中國人嚟㗎
咁睇唔起中國人你小心比雷劈
笑L死,你驗咗DNA再講啦,屌你老母!

中國人嘅DNA比例應該係點,請說明?!
我驚你驗完接受唔到衝擊跳樓咋
識d大6人去左外國唔認自己識講中文,以為自己講英文優越感大d高人一等
diu, no chinese
My power powerful
你show report 再講啦,鳩up 0成本...
嚇L到我標眼水
答 yes, i speak chinese, i come from Japan.
八成鬼佬都以為日本係中國城市,佢問得呢D問題應該都信
駁唔L到hang 咗機呀?!
我承認自己係中國人
你驚咪去驗dna
咁你講所謂嘅『中國人』DNA %係點分佈?!
唔係鳩up 兩句,人地就會信,同一你樣柒
無人care你mother tongue係咩啦
你遇到個鬼佬問佢do you speak English都唔會考慮佢可能係法國人德國人啦
係呀傻閪
一直講緊身份/國藉你又講dna
你係咪同樓主一樣都係kam撚嚟㗎?
你又話我祖宗乜乜,你又證明唔到...
我叫你證明自己係『中國人』,你一直係到鳩up,一d 養份都無...
你連一毛都唔值呀!!
操你馬逼
What 7 you say?!
Ok啦
冇話canto唔係chinese
不過你個Australian accent 例子真係錯喎,唔認?
韓妹詳細介紹佢地語言比你聽,就好撚開心
香港人被人問,講翻chinese好多種語言就有問題?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞