Peak Design 出新系列户外背囊

67 回覆
2 Like 15 Dislike
要行山相機背囊有shimoda,要行山背囊加內膽就大把選擇,Mystery Ranch又得,你搵個覺得好孭嘅又得。
shimoda 正好用 仲好咩過pd
內膽有咩好推介
人人要求唔同,加上內膽係技術上無乜太大分別,睇返你需要而買就得,無推介。
shimoda 重到咁,on9先會買
師兄用緊咩背囊?
用左多年pd everyday backpack 20L冇乜投訴

近年少左人用更好

大家努力踩就好
無側開好輸蝕,純粹係背開行山袋
可能唔想同everyday 撞market
係條帶好似厚咗,應該會舒服啲

其實普通行山影吓相,一機一鏡/兩鏡應該應付到九成情況,唔通真係去擔泥咩
所以任何相機內膽加背囊都做到

至於過夜,其實45L就算唔帶相機都只係啱啱好,除就非ultarlight
45L加最大內膽,其實無咩位裝其他嘢
PD啲袋真係搞唔掂
個樣永遠都係功能性到傻 難襯到仆街
Capture clip同Anchor links就真係方便嘅
理想與現實 好少可撐到咁滿
Moment Everything Backpack, 個人覺得Design 仲好過Peak Design, 又唔重
舊packing cube都好用
好難對比喎,
shimoda喺行山相機背囊,25L起跳
你嗰隻係everyday backpack,好似最高得21L?
要孭重野一定要背架, 有背架就一定重啲
Pd唔抵玩啦,以前就永久保養,隨時換新袋,
可能比人玩爛左,宜家保養孤寒到呢
Mystery Ranch
Peak 一鳩樣重 嗰條濕鳩帶膊頭好撚痛
點孤寒法? 近排換左個10L,填完form up完相3日收到新
y字拉鍊好難用喎
點解我嗰個唔係Y拉鍊
28L, 但係行山都唔應該孭咁重囉,反智行為
Peak Design 純粹當年做起咗個名所以先多fans, 依家啲袋根本唔吸引
accessories好用
backpack同sling個樣柒,尤其係shimoda同wandrd一堆做得靚又好揹過佢
行山背襄係睇背負系統。
反唔反智真係好難講,可能你識得多過我,要跟你學吓嘢
一開始佢嗰個Messenger bag 頭一段時間用呢就覺得OK嘅

不過如果你真係用佢嗰個方法將個袋打到滿 啲嘢會好唔穩陣
呢間公司設計嘅嘢好多都用斜面

所以我覺得佢嗰個容量好可圈可點
同埋最大嘅舊病就係條肩膊帶唔知點解硬係要用嗰種材質
好辛苦孭到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞