想買部抽濕空氣清新機比自己一個用有無推介?

10 回覆
0 Like 0 Dislike
呢個城市嘅天氣又濕熱又焗,開窗開風扇想通風又唔夠涼。開冷氣開太多因為冷氣機又有麈呢啲,空氣流通唔好。落雨濕熱+地面有時有水未及時抽得走,令到天花板牆身少少發霉。

依家睇到市面上有唔同產品,又可以同時抽濕空氣淨化換頻etc.抽濕機。我呢個夏天六七月到而家九月開學仲未買抽濕機,已經少開冷氣,但濕氣重再成日都好似周身唔舒服。

暫時睇到好似有啲兩部都有空氣淨化同高效抽濕功能:

1 Philips二合一抗敏空氣淨化抽濕機
2 LG 變頻式李子殺菌智能抽濕機

自己仲係學生諗住平平哋買部,預算係3000以內(暑假有返Intern儲返嚟)。空氣真係好差,就快呼吸困難。部機用途係比自己一個喺房度用,呢個價位同需求係咪得返小米可以選擇?Panasonic同三菱唔熟,但睇落都高價位。
LG 嗰部好似冇風扇mode ..Philips 嗰部有
ikea 最平個部
有錢三菱
無錢開利
LG
雙摩打變頻
又靜又襟用
邊款
MD16GQSA1 咁啱$3k嗰部?
冇乜分別
呢幾年出概機都係果堆內膽
係多左d UV消毒功能
自動清洗功能
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞