緊急,聽日成交,但係律師行出唔到票

246 回覆
12 Like 238 Dislike
開完張票 都要有人簽名
而家講緊老闆入左廠 簽唔到

你唔係天真到 一張幾球既票 一個會計文員仔就簽到掛
買唔到咪救左樓主一命囉
過幾年俾返封利是律師樓
2019後買樓.笑死
錢已入律師行?。?
呢個市應該寧願放得出好過殺訂

過到大訂條數先叫成功訂立合約

數都未過,邊有定立合約元素?
你就真係咪撚玩啦

就好似坐飛機咁,日本航空都出過事,你會唔會因為咁樣而走去撘越南航空
乜鳩呀?
成交日當日朝早,律師樓先派人去銀行drawdown
點會係成交日之前提早drawdown?
而家樓主煩緊尾數wo
細訂大訂,一早比晒啦
入左院,連名都簽唔到,應該個律師都好大穫
如果係尾數正常都係承按銀行搞,“買方律師” 其實只係通常咁啱同承按銀行代表律師係同一個。

成交呢個位張票係“銀行代表律師”開,有咩事銀行可以轉人。 如果一定要“買方律師”開票嘅,通常都係得大訂果吓先一定係買方律師開票。

如果真係尾數嘅,揾銀行直接同對家銀行傾可能仲好。
入左伙都繼續俾管理公司撚但管理費年年加,又貴又廢
係囉笑死 樓主係差銀行按揭尾數差一步衰律師樓
如果係尾數正常都係承按銀行搞,“買方律師” 其實只係通常咁啱同承按銀行代表律師係同一個。

成交呢個位張票係“銀行代表律師”開,有咩事銀行可以轉人。 如果一定要“買方律師”開票嘅,通常都係得大訂果吓先一定係買方律師開票。

如果真係尾數嘅,揾銀行直接同對家銀行傾可能仲好。
唔明喎,尾數唔係銀行過比買家律師行,先再由買家律師銀比賣家律師行咩?咁依家係銀行聽日過數比買家律師行,但佢入左院無人出到張票?
你搵咗間細律師樓?正常細極都兩三個合伙人,是但一個簽名都過到數
細行有機會
有啲得一兩個律師其他全部trainee同師爺
所以銀行為保障各方面利益
只會係成交當日放款(Drawdown)
銀行中午入錢俾買家律師樓,正路買家律師樓再出票俾賣家律師樓 下午17:00就過到數,話老闆入院 出唔到票 又唔係昏迷或死左 點解唔簽得?
間律師樓係咪唔掂準備走佬呀

老細入左院係咪就死先?如果唔係點會開唔到票

而且間野無其他高層/股東開到票?
兩個老闆 都可能 set 兩個一齊簽先 可以draw 到大銀碼,話哂 d 錢都係 呀公 點知你會唔會穿哂間firm d 錢
點會淨係得一個authorised signature 咁柒架...
以生命影響生命
其實法庭可以簽嘅 不過你聽日成交就未必夠時間

咁樣唔知算唔算force majeure 呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞