好緊張!又就來Apple發佈會啦!

268 回覆
21 Like 172 Dislike
都冇得唔講係因為Steve Jobs 死咗
TIm Cook根本冇慧根

今年算近十年最有突破嘅一年喇
起碼有個AI
希望佢認認真真做好部AI 手機
因為我今年真係要換手機了
你買D香港漫遊卡
佢認sim 卡地區
七八千蚊嘅機都仲係得60hz
可能
出番iPhone 4

限量版.
Only Apple can do that
螢幕解像度10年無提升過一直都未到2K
等iphone 17
iPhone 15 Pro Max 2556 x 1779
S24 Ultra 3120 x1440
咁 pixel 9 都係嘅
螢幕解像度10年無提升過一直都未到2K
iPhone 15 Pro Max 2796 x 1290
S24 Ultra 3120 x1440
但香港買既去日本都唔會有聲
講緊日本版iphone
佢先會有地區驗證,驗到你係日本sim卡就會強制開聲
用到嘅話應該炒到癲
大陸收曬返去玩AI
12pro max又可以再戰幾年
好似已經估到套路
我都睇緊iPad返學
唔知買新定係買減價咗嘅舊款好
你個部A貨嚟?
sor,我睇錯,但我見係60-120 hz,都好過 entry level 嘅iPhone
以前真係帶領成個電話業

SJ香左之後幾年都話抄可以下an機,完善d idea落ios,
呢幾年an機都無新意,然後齊齊無新意

預左相機撚會負評我
早啲瞓好過啦,咪又係嗰堆嘢
基本上係悶住咁睇

開場打返10分鐘飛機先
回顧下iPhone 15 系列有幾好賣
iOS 17有幾多iOS佔有率
介紹iPhone就Sell下iOS 18新Chip比上代又快一倍
介紹Watch又賣下廣告心率監測/ 衛星救咗好多人
相機撚嘅話其實唔會負評你,特別係an機反而依幾年比到我更加好嘅感覺
一部s24u喺亞博,重方便過一枝70-200(影大頭另計
未計佢個ai玩得好smooth,同價位嘅iphone要做到咁多效果真係要落足本錢

基本上家陣apple都係鏡頭+ai同an機互揪
但人地又摺機又盛,多元化啲
iphone
「有啲咩AI,例如寫文、整理摘要、Image Playground、Genmoji等等,之前WWDC咪有講,網站都寫得好清楚」

條友真係尷撚到
又貴左
用過返唔到轉頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞