其實普通樣,中上樣,順眼,乖仔樣,斯文樣,毒男樣個分別係咩?

20 回覆
0 Like 9 Dislike
最簡單係分輪廓同氣質 後面講嗰啲乜嘢乖仔樣斯文樣毒男樣全部都係氣質 即係一個人比到啲咩感覺你 但輪廓本身靚唔靚係唔需要講感覺 最典型就係有啲Model其實唔係好吸引但係好靚 咁就係因為佢輪廓本身好好 但係冇乜氣質 即係好似魏浚笙 劉德華嗰啲 但係有啲人氣質好好 輪廓麻麻 即係好似梁朝偉 舒淇嗰啲
劉德華好有氣質喎,你睇返醉拳2,3個段時期好英氣

咁普通樣,中上樣,順眼,係唔係講輪廓,唔關氣質事?咁其實呢三樣個定義係咩?
氣質呢啲嘢就係會有呢啲拗撬發生 我個人就係覺得劉德華冇乜氣質 好俗 但係你同我都唔會反對佢輪廓本身好

我覺得普通樣中上樣呢啲term太唔well defined 大部份人講一個人正唔正嘅時候都係會撈亂氣質同輪廓一齊講 如果你真係想知你就問返嗰個人其實想講咩
連登M聚班手足咪呢D樣

中上樣
感覺上中上樣,順眼好似感覺行先 靚仔又未到,醜樣又唔係,定義每人各不相同,但叫做對對方個樣觀感唔差
你男人評男人好簡單😅
你想唔想變成佢

普通

幾charm
靚仔
其實唔係去到好靚既樣都係靠髮型衣著
男女都係
張衛健光頭,郭富城清朝頭都係靚仔一名
我咪講緊
如果唔係好靚都係靠髮型衣著除非好靚

你中文係咪u啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞