insta360 go3s vs dji pocket 3

32 回覆
0 Like 0 Dislike
本身有Insta360嘅go3,iPhone 15 pro max同埋Insta360嘅flow Pro
想去旅行拍吓片影吓相,諗緊買部Dji Pokcet3定係將部go 3 upgrade做3S
幫推
近排都想買 同問
但我應該買go3s
想要無痛handsfree
唔使再加配件
既然你都有action cam, 呢個moment再upgrade都唔會有太大分別
不如買360 X4仲多野玩
我係諗緊邊部
Go3s 好似用電好快 好熱
dji pocket 3 真接放褲袋咪好壞
加佢嗰個唔知乜鬼嘢care,兩年內人為損毁都係+2舊幾水換新機,冇所謂啦
諗緊X4 定 pocket 3
我仲諗緊
insta360 go3s 有埋官方app 懶人剪片幾好
但佢燒電燒得好勁
我就有部go3,之前帶去日本台灣都開心使用,不過真係畫質有啲唔得,同埋如果想過片落去電話或者電腦,最好買埋佢嗰個閃存伴侶,如果唔係等到2046
咁巴打會唔會買淨機升去go3s
我最後買咗部pocket3,我覺得go3嘅使用場合唔需要咁高清都可以,買埋個Insta360 flow Pro
go3燒電超快,同埋好熱

利申:唔見咗部go3主機
我覺得還好喎,因為唔會用嚟做主力機,都係拍吓啲得意嘢玩吓
上年年尾買,平時出街加去左三次旅行都係影完就袋落褲袋,連佢個case都廢事帶
dji pocket 3

過片 同 有冇app 幫手懶人剪片
最近入手左Go 3s,目前黎講幾好玩,不過啲電真係燒好快,諗緊仲洗唔洗買pocket3,始終佢有雲台
過去電話wireless
二揀一我會揀p3,甚至flow pro,go3玩一陣就悶,又細電
但喺p3 唔防水,go3s有時諗住去水上樂園果啲就拍唔到,同埋佢第一身都幾好玩,諗住月尾去旅行試玩吓
不過始終都覺得拍片有p3 又細又方便,之前未知有p3,都有諗過flow,但比起p3就太大舊應該唔會考慮。
另外,見啲人話p3 得900萬 唔係好掂,係咪真事
影相咪9,000,000囉,但係主要用嚟拍片
咁又想拍片又想影相唔差 又細部
買咩好
但係落雨係咪已經要收機?
我之前仲衝動買go3s
依家都爭扎緊p3 定go3s

go3s 舊電真係一個問題
兩部定位唔同,一部係類action cam,一部係拍片機連穩定器

我過時係為拍同屋企人去旅行片,論畫質同穩定一定係pocket 3, 又有自動追蹤雲台 ,拍屋企人同啲景好簡單,但要買就買creation combo,粒大電好撚有用

落雨就睇係咪橫風橫雨,話曬部機冇防水,嗰時都係擔把遮就咁用就算

用完就咁吸埋佢個鏡頭蓋,塞落個衫袋/斜孭袋就算, 只要雲台固定左就唔理佢了
其實p3影相都唔係話咁差
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞