鄭伊健被問到有否考慮回巢TVB拍劇,他即答:「唔會啦!」

176 回覆
383 Like 7 Dislike

鄭伊健出席新車發布會,大會請來陳慧珊擔任活動司儀,同場藝人還有楊偲泳、張文傑。伊健與太太蒙嘉慧近日回港,他接受訪問時表示因工作返港,並非傳聞中的避天災。談到被網民偷影兼被指「走樣」,伊健就稱:「都冇唔開心嘅,偷影我都唔知,冇辦法,個科技咁先進,有好有唔好,點樣去行駛呢樣嘢,你覺得OK就去做囉!呢樣嘢冇辦法,以前就好簡單,又或者狗仔隊同埋突破性,就會吸引人睇,不過而家就係網民嘅趨勢,簡單啲,做好自己。」對於跟太太食魚蛋粉被指慳家,他認為食到香港特式食物已經好開心,伊健透露蒙嘉慧將回日本工作,他就要為電影配音及宣傳首次台灣演唱會。

日本近年發生不少天災,伊健說:「唔只淨係日本,好多地方歐洲,都經歷過黃大仙水浸嗰啲,但係打風就可能勁啲,現在嘅天氣大家都要小心啲,真係比較反常,我覺得需要一架越野車,因為而家嘅天氣好惡劣。」近年旅居日本的梁朝偉被指在日本二世古買地皮起屋,問到會否效仿梁朝偉?伊健笑言:「我哋冇咁犀利。」伊健又解釋並非長居日本,並表示:「其實我都係香港住,不過太太喺嗰度工作,咁我梗係要去探佢,想出發去就去囉!譬如而家要做嘢,就喺香港先,可能佢都會返嚟陪一陪我。」另外,TVB最近重播由伊健主演舊劇《隨時候命》,問到有否考慮回巢拍劇,他即答:「唔會啦!」
無義氣
喺當地有冇樓? 晚晚租酒店?
其實咁幾好,又有自己生活又有伴侶,當然前題係無經濟壓力。

都係令我羨慕嘅一對。
Ekin 哥哥
佢呢啲咪真正 財務自由
主力打機
打到悶就開下工
靚仔冇本心
出黎行講義氣架嘛
應該話有咩幫手開句聲就得
金城武
只要唔工作,大把人退休都係咁,租地方一年,之後住1/2年就去另一地方。
陳慧珊
> 點樣去行呢樣嘢
乜撚野行駛 大哥而家唔係連登開post 係出新聞 就算得中六畢業都唔應該寫錯啦下話
之前就話hk01 而家730都出埋啲咁既文 衰撚過寫殘體正字
唔想辛苦咪唔拍

又唔撚得
有無聽過𡃁坤講,個義字點寫
打風流工mode
未出位時仲記得
依家唔記得喇
又辛苦又無錢,你仲做唔做?
你唔好講到咁撚偉大啦
出黎行講義氣
叫烏鴉教下你
東南亞買樓有幾難
除非有法律限制外國人唔比持有當地物業
返去托咩 又唔係憂柴憂米
同梁朝偉一樣
唔生下一代少壓力自由好多
我唔覺得佢哋呢啲生左既話會大壓力好多
億億聲都大壓力?
唔係財政上既壓力,照顧教育等等都好大壓力。正常為人父母就算再有錢都唔會判曬出去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞