《危險人物》(Pulp Fiction)公映30周年 4K修復版本9月登上香港大銀幕

64 回覆
36 Like 1 Dislike
型得嚟 又鳩鳩地
冇記錯個演員係跳開舞定直頭跳舞出身
就係好睇在唔係線性電影,除咗暴力美學之外仲好鳩
咁你出名你都可以記錯,拍過grease ,唔係跳舞出身
依家買仲有冇海報
睇埋吳宇森拍嗰套face/off
套戲鳩鳩地 夠晒娛樂性
Mr. Wolf真係型到仆街,所有嘢運籌帷幄
尊特拉華特你班友都唔識?
呢啲唔啱你㗎啦返去睇Marvel, the Rock嗰啲垃圾啦
咁Marval都有Samuel Jackson
係唔係買左飛就一定有海報 洗唔洗早d去拎定
有啲人唔識真係唔出奇
當年拳王阿里第一塊獎牌就係比人激到掉落海
就係無人識佢,所以發憤打到全球識
肥尊無人識,真係唔出奇
神作
人生top 3 電影
上面問有咩好睇
我嘗試答下

套戲其實係講人生既選擇 特別點樣去選擇善性同惡性問題
SJ死過翻生 經歷曬所有on9野 最後"嘗試"選擇做好人
尊特拉華就唔信邪 繼續on99撈黑 差啲害死/食埋大佬老婆
bruce willis 為左自己既"pride"+要拎番隻錶 但最後又都係決定救黑鬼 又結果反而無事

神就神在 套野用左個好低俗既方式去講故仔 但又俾佢講得通 而且會引你睇到最後先知原來全貌係點

QT近年幾套無咁偏峰 比較貼合番hollywood市場 但Pulp Fiction真係佢自己都無法超越
果年oscar真係cls
Pulp Fiction,Forrest Gump同 The Shawshank Redemption
English! Motherfucker! Do you speak it!?
今次睇完,35週年再睇
lm
I'm tryin real hard,l to be the shepherd
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞