小肥與前度過同居生活 爆側田轉戰同志吧:女性有企圖

120 回覆
180 Like 34 Dislike

由澳門來港發展多年的歌手小肥過去憑《寵物》、《一首歌》等大受歡迎,近年勇敢出櫃後不時為同志平權發聲,除了早前兩場麥花臣演唱會獲好評,年底更將推出全新專輯,他近日接受電台專訪,透露新碟6首作品代表6種顏色,源自LGBT六色彩虹旗的突破概念外,更分享了入行17年來,贏盡圈中不分直孿的友誼秘訣,他更大爆好友側田喜愛蒲同志吧的原因。

小肥早前在麥花臣舉行兩場《完全變態》演唱會,獲多位圈中好友力撐,除了RubberBand主音6號做和音,側田更自薦任首場嘉賓。原來早於2020年公開出櫃前,小肥已與不少圈中朋友剖白其性取向,他指沒擔心會被朋友出賣秘密:「我無諗過要擔心,但其實當時係應該要擔心嘅,因為我之前乜都講!」

小肥07年入行與側田成為同門師兄弟,卻於2018年才成為知己:「我同側田friend係因我話畀佢知我性取向,當時佢完全無嘢,仲話有個uncle同我一樣,想帶佢去香港同志酒吧。之後仲同我分享,話同志酒吧好好,話平時去一般酒吧,會感覺女性有企圖的眼光,而男性又會畀佢敵視嘅眼光,但去到同志酒吧,佢話大家都好nice,佢好鍾意嗰個氣氛,之後再叫我一齊去,仲話唔再鍾意去一般酒吧。」

公開出櫃後,小肥曾承認因疫情結束了一段港台異地戀,坦言至今已單身兩、三年,他在電台訪問中表示暫無意再認識新男友,目前跟分手多年的前度同居,與對方的感情已昇華成親人:「現在我哋互相信任,會去到感覺如果我走先,佢會幫我處理身後事,實質上,佢宜家亦幫我處理好多工作,無咗佢我搞唔掂,係變咗屋企有一個精神伴侶。再加上上次異地戀分手,亦因為我同我EX(前度)嘅關係令某啲人卻步,會問點解仲住埋一齊?我費事再解釋,你接受唔到我有一個親人響屋企就算!唔該你行開!感覺好煩,我寧願唔要。」

近年小肥參與了不少同志平權活動,被問到有什麼抱負,他有感而發說:「我只係做得幾多得幾多,喺我眼中,我以為世界已經好美好,但喺演唱會前我做好多唔同平台嘅宣傳,亦有講性小眾話題,就睇到有啲留言唔係我想像咁美好,仲有好多反對同誤會嘅聲音。你純反對,我無嘢好講!但你誤會我哋,我就有啲遺憾。」他又補充發送訊息,只是想同自己友打氣加油:「希望佢哋唔好咁驚,只係希望大家可以各自和平快樂生活。」小肥指會繼續宣揚大愛,正計劃每年一次舉行宣揚社會大愛包容的演唱會。
小肥(基佬)
基佬
死基佬寧舍多花臣
女人想強姦佢?
正正經經唱歌啦 又要消費自己gay佬身份
廁田真係當自己超級巨星
話平時去一般酒吧,會感覺女性有企圖的眼光,而男性又會畀佢敵視嘅眼光
想佢介紹曹格
直都被佢拗攣
幾鍾意佢地3個依首歌
https://www.youtube.com/watch?v=i_0z5W3s3q8
目前跟分手多年的前度同居,與對方的感情已昇華成親人

????
廁田其實真係有實力,但爆紅一下後就無以為繼,最大原因係佢個性格真係好有問題
巨蟹性格低調又怕醜
同埋小器又成日覺得人地針對佢禿頭
佢地有無互射過
自己既另一半同ex 仲住埋一齊呢樣野, 就算異性戀情侶都唔會接受到
基真係好煩
異性戀唔夠大愛
基佬s
平時D一般女仔都會咁講 係咪又係自視過高呢?
二百年後再一起 應該不怕旁人不服氣
邊個講都自視過高啦 望吓你即係想強姦你呀?
除左自視過高應該仲有妄想症
條友翻唱好難聽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞