犯罪集團操控夾公仔機 玩夠指定次數才夠力夾到 警方行動檢獲1.3萬隻公仔

82 回覆
201 Like 2 Dislike

巴西警方近日打擊夾公仔機騙局,發現有不法分子曾動手腳,以程式操控爪子力度,令機台必須達到機主設定的次數才能夾到公仔,與玩家的技術優劣無關,欺騙小孩的零用錢。

里約熱內盧警方周三搜查商場和地鐵站等地,檢走多部夾公仔機,又於倉庫發現大量夾公仔機和盜版公仔。警方又檢走手機、手提電腦等證物調查,正調查背後有否牽涉更大犯罪集團,以及涉及洗錢或其他金融犯罪行為。

調查發現,夾公仔機的程式設定早就被動過手腳,靠電流操控夾公仔機的爪子強弱,機台必須達到機主設定的次數,爪子電流才會強到足以穩抓娃娃送到出洞口,實際上就好像老虎機般,因此構成違法。

警方5月時已展開首輪行動,檢獲1.3萬隻公仔,原打算全部銷毁,後來協調後決定送贈給洪水災區的兒童。

Source
https://www.am730.com.hk/%E5%9C%8B%E9%9A%9B/%E5%A4%BE%E5%85%AC%E4%BB%94%E6%A9%9F%E9%A8%99%E5%B1%80-%E7%8A%AF%E7%BD%AA%E9%9B%86%E5%9C%98%E9%9B%BB%E6%B5%81%E6%93%8D%E6%8E%A7%E7%88%AA%E5%AD%90%E5%8A%9B%E5%BA%A6-%E7%8E%A9%E5%A4%A0%E6%8C%87%E5%AE%9A%E6%AC%A1%E6%95%B8%E6%89%8D%E5%A4%A0%E5%8A%9B%E5%A4%BE%E5%88%B0/484006
巴西好波
屌,香港嗰d早就應該查啦
全部建制中人控制,捉自己人嗎?
香港一早變咗賭場啦
運氣枱儲分可以換返錢
點會查仲免費比個電競館班人用
香港賭場一早遍地開花
點解呢樣嘢喺香港唔係犯法?
諗諗下,巴西嗰d都仲好過香港
宜家仲有人夾架咩
租金都蝕撚死班仆街啦
旺角租機應該都仲要5000up
一樣遍地開花
我真係唔知點賺到
我呢邊已經執得7788
咁賭場set老虎機係咪都唔得
香港咁多電話騙案都查唔到
唔好講呢D細雞野
攞嚟洗黑錢
錯例子呢啲外圍嚟喎ching
我都試過係第二個post問過
我記得話係慳番人工唔會蝕
我真係識d人
以為可以賺到錢
真金白銀租機投資
做台主

佢叫我夾錢
不過我就拒絕左
明知必輸
香港報海關,十間有九間要執笠啦
屌 以為香港
全世界所有公仔機都係咁設定㗎喎唔通真係5蚊比你夾一隻咩
香港果啲幾時拉
香港既公仔機全部都中晒新聞講既嘢

香港原來係國際詐騙中心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞