德國國防部: 設想普京有可能對北約發動第三次世界大戰擴大戰線, 需作好準備

53 回覆
9 Like 8 Dislike
霍士新聞(Fox News)引述德國圖片報(Bild)報道,德國國防部一份機密文件顯示,俄羅斯明年或對北約(NATO)發動第三次世界大戰,以擴大烏克蘭戰線。
《圖片報》揭露德國國防部一份題為「聯盟防禦2025」(Alliance Defence 2025)的機密文件,概述德國計劃如何為俄羅斯總統普京的攻擊做準備。

該文件指出,俄羅斯可能會在波羅地海三國發動嚴重網絡攻擊,聲稱俄羅斯少數民族正在成為暴力攻擊目標。

接着衝突可能會升級,以此為理由派遣5萬俄軍前往白俄羅斯與俄國西部進行大規模軍演,部屬中程飛彈在波蘭與立陶宛之間的俄國飛地加里寧格勒(Kaliningrad),俄羅斯可能會利用美國總統大選為契機,宣傳邊境衝突或造成多人死亡的騷亂擴大,助長「蘇瓦烏基走廊」(Suwalki Gap)暴動。

報道指出,北約在2025年1月可能會召開一次特別會議,波蘭與立陶宛等國將就動亂請求協助,普京將利用這次危機,在3月底前向波羅的海與白俄羅斯西北方集結7萬大軍,而德國將部署3萬軍力進行防禦。

隨後北約將2025年5月開會決議採取「可信威懾措施」,阻止俄軍攻擊蘇瓦烏基走廊,意指可能交火。

該報指出,德國國防部一名發言人表示,軍方不予置評,但考慮不同的設想劇本,即使極度不可能發生,這仍是日常軍事事務尤其是訓練的一部分。
普京既野心 一向唔止烏克蘭
烏克蘭對普京來講只係前菜, 主菜是歐洲大陸

普京一直想回復蘇聯勢力
所以一直要吞併所有前蘇聯加盟國 + 東歐

到時候普京負責攻打北約
中共負責攻打台灣+日本+澳洲+南海各國+太平洋
伊朗負責攻打沙特, 以色列
印度負責食花生
你講嚟講去都係吹既三幅被

無樣嘢中過
真係尻噏無極限
中國點打得嬴日本呀?
伊朗依家連吠都唔敢呀戇尻仔
醒下啦
又R軍費
食返咖喱算
師兄漏咗打南韓
唔知點解覺得ching 你既解釋,好似講緊有班細路密謀用木棍收復軍隊咁既?
一直有野心
但最慘野心同能力不成正比
淨係烏克蘭都搞到一地都係
而家北約邊界俄軍係不設防咁滯個個去返烏克蘭邊界回防
反而契弟嗰邊啲邊界啲俄軍仲未郁

至少大陸有野心但自己知自己事
成日吹大一統幫小粉紅洗腦但 all talk no action
公道啲講 佢話打啫 冇話打得贏
伊朗負責打沙特同以色列笑到我停唔到
感覺佢會先幫金仔開拖南韓
證明你無留意新聞

中俄邊境既 29軍, 第5軍, 68軍, 35軍已經調哂戰鬥部隊去打烏克蘭
普京最唔需要防範就係中共, 因為知道中共一定唔敢入侵

之前中俄邊境既哨站, 比人影到俄方係放個稻草人係到
普京食左能屎
就會撩北約開拖
仲有音樂同跳舞
咁即係仲衰過之前
北約邊界唔守
大陸邊界唔守
個個迫住返去烏克蘭交戰區執手尾
豬閪成係咪日日係茶記
一邊食蒸魚飯一邊討論世界局勢
伊朗

打一個國家都可能自己滅國,你叫佢打兩個
打以色列真係笑撚咗
伊朗打得贏佢嘅一早開咗佢波啦 使等朱元帥指點江山咩
諗起上次伊朗射啲嘢勁慢十幾個鐘勁慢去以色列
事先講晒攻擊地點
跟住以色列順勢開iron dome幫自己啲軍火商賣廣告
放完煙花表演大家就當無咗件事
根本伊朗就最唔想打

伊朗點打沙特
裝備都輸晒
仲未計以色列癲既
前你老母菜咩傻仔,前菜打撚咗兩年?要唔要比較吓?當年德國閃電戰打波蘭打咗幾耐?傻閪,前菜都打到冇晒國力啦
佢咁撚戇鳩,食屎啱佢多啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞