麗新放售海洋公園萬豪酒店 索價50億!每間房值千萬

232 回覆
22 Like 111 Dislike
計埋營運虧損應該仲要蝕
長隆睇住黎食
最新開既飛船樂園就係海洋公園+迪士尼仲要係室內版
完全唔驚熱同雨
唔撚掂啦……
每間房值 千萬 10M

每晚 $ 2500 x 365日

大約 10 年(未計成本, 100% 出租)
清睇得通透
唔係喎,如果繼續搞Halloween
應該有得做
又唔係全部套房,邊可能2500晚
麗新呢間野真心老土
邊個會估唔到
應該都係搵大陸佬接貨啦 搵埋呢一水
間野冇啦啦classified 做resort
萬豪會燃都唔撚住
起公屋
揸車去有幾難
呢間酒店,完全唔知起嚟做乜
富麗敦超撚正,又大,又多嘢玩,又有靚景

反而呢間,除咗個大泳池,連一個好少少嘅食飯地方都冇,完全諗唔明點解要住喺海洋公園隔離

我係遊客,寧願俾多少少轉住富麗敦好過啦,做乜要屈喺呢度又唔係真係特別平

或者直頭住其他區嘅酒店,反正海洋公園都係一日貨仔,到時搭地鐵入嚟又快又方便

海洋公園本身個開放時間都係遲開早收,根本冇住隔離嘅必要

最慘就係公園入邊好多嘢都有殘舊,除咗小朋友去睇吓動物根本冇意思
而家仲要連熊貓都要坐月,唔對外開放
馬後炮真係好容易
海洋公園酒店招標嗰時就係盛智文負責
17年開,之後冇耐就經濟轉差,疫症,封關

呢段時間應該蝕多過賺
個個都要錢唔要貨
基本上所有用環保,可持續發展做理念嘅公司都仆晒街

要賺錢,根本冇可能去理呢啲嘢

其他公司都係用盡唔同辦法賺夠$100 ,先拎一毫子出嚟做環保

你間嘢就開宗明義搞環保,可持續發展,成本又高過人,售價又唔可以高過人,咁即係夾死自己
Halloween 而家每年都搞緊架喎
一年幾多日Halloween 啊
正價好貴,除非買到coupon,不過係好食
原來係咁
sor我係柒頭
咁極端,仲要唔計燈油火蠟,間房仲要咁貴價都要 10 年 回本
轉賭場啦 包賺
頭岳岳玩女人就叻,其他九流。等睇佢破產啦
當熊貓經濟無到!國安要做嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞