愛回家》傳停廠暫緩拍攝 TVB攻大灣區提升劇集質素

30 回覆
13 Like 6 Dislike
愛回家》傳停廠暫緩拍攝 TVB攻大灣區提升劇集質素
娛樂on line
TVB處境劇《愛.回家之開心速遞》 自2014年2月開播至今,已播出約7年半,成為TVB的廣告和收視保證。不過昨日(8月27日)TVB主席許濤在將軍澳電視城會見全台包薪合約藝人,提到期望提升自家劇集質素,有傳《愛回家》將會暫時「停廠」。
TVB上星期公布集團今年中期業績轉虧為盈,期內核心電視相關業務(不包括電子商貿業務分部)的總收入由港幣12.89億元增加港幣1.56億元或12%至港幣14.45億元。
TVB行政主席許濤昨日召開大會,向所有合約演員交代公司未來發展,提到較早前宣布下半年計劃投資拍攝10部合拍劇,除了話題收視保證的《新聞女王2》外,當中還包括陳展鵬、宣萱主演的《巨塔之后》、林保怡、張振朗主演的《刑偵12》,以及籌備中的《玫瑰戰爭》及《正義女神Themis》等。
有傳TVB將減少本地製作,有兩、三套籌備多時的本地劇臨時變陣延拍。而處境劇《愛.回家之開心速遞》雖然向來收視高企,但亦傳出要停拍一陣子,將劇本升級。預計在9月中或下旬繼續「開廠」拍攝之前,可以在劇本和廠景上「精益求精」。
唯一有收視都唔做,就嚟掉壽包
宜家一哥係東張西望
最大質素問題就係炒咗以前堆編劇
翡翠劇集糸中囯大受中囯人歡迎都停拍

大大個亞視做版都唔知死
攻大灣區同提升劇集質素有咩關係
舊底班女走哂去雞寶
不過又嚟一班新女
改個名做 愛灣區
果個時間拎黎直播熊貓可能都差唔多收視
佢行呢條路賺到錢吹佢唔脹既
就算睇既人數流失佢都唔會介意
依家大陸人都狂屌TVB劇垃圾
一早要停啦, 劇情好低 B , 成日幻想, 誤會 畀小朋友睇 , 睇到智力降低
都係,又搵到家賊又搵到河馬
支那人:腦殘劇
學亞視咁整個熊貓樂無窮?
TVB直播雪花收視:15點
2014 重係馬子仁喎唔係開心速遞
咁多年經驗仲唔醒覺愈擁抱愈快被嫌棄咩
香港劇嘅價值係人地無嘅野
而唔係人地播你又播就會有人睇你
好無聊
升級係咪指搵多啲楊明同莊xx果啲去拍
衛視打手黎
加冼靖落去
知你地唔鐘意
唔做愛回家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞