殿堂級樂隊Oasis重組2025年英國巡迴開騷 曾三度遠赴香港演出

57 回覆
20 Like 5 Dislike
Don’t look back in Asda
所以葉蒨文可以等?
今朝4點同下晝2點都各禁左一次仲未收到confirmation
Lidl by Lidl
真喺太多人登記
隨時超過半日先收到
點會唔敢

佢地有d九記牛腩feel

聽就聽 唔聽就撚就
根本Liam就係養唔熟
0唱功下個天比左把咁特別既聲佢唔珍惜
作為主唱又酗酒
細個覺得佢地放蕩好有型
大個覺得佢簡直一塌糊塗
你搏佢地唔好臨開show前鬧交好過
火遮眼邊個理你咩華
打完交收完錢又十幾年唔見人
唔真係完晒成個tour都唔當重組
希望買到曼城嗰四場,咁難得過咗嚟兩年就遇到呢啲大事件,
仲要唔駛特登book酒店,搭輕鐵就去到睇show
咁我又覺得最少都捱到曼城個四場嘅,點樣唔啱都唔會係老家唱完一場就提早結束掛
頭一隻好正
第二隻已經跌watt
第三隻最難聽
四五反而好番少少
六七已經無興趣
再老一輩嗰啲
例如Bono幾識養聲
我覺得masterplan > definitely maybe> Morning glory > be here now> 之後攪唔掂
Bono 型象太正面 冇Liam 咁爛玩
巡迴演唱會日期
Principality Stadium (Cardiff)
4th / 5th July
Heaton Park (Manchester)
11th / 12th / 16th / 19th / 20th July
Wembley Stadium (London)
25th / 26th / 30th July, 2nd / 3rd August
Scottish Gas Murrayfield Stadium (Edinburgh)
8th / 9th / 12th August
Croke Park (Dublin)
16th / 17th August

加多3場

演出場館周邊的酒店價格就已經開始飆升。 位於卡迪夫城的Voco St David's IHG酒店平常一晚的價格為195英鎊。該酒店2025年7月4日價格已漲至882英鎊。

當然,曼徹斯特、倫敦在演出當天的房價都呈5倍數上漲。
1998年2月,Oasis首次澳洲巡演就遇到了麻煩。在一架從香港飛往珀斯的國泰航班上,Oasis成員被指控行為粗魯,引發了六宗投訴。空中服務員甚至威脅要將樂隊的30名隨行人員趕下飛機。

Liam否認有不當行為,反而指責其他乘客無禮且機組人員過於緊張,Noel則聲稱自己當時在睡覺,對此事毫不知情。最終,Liam和其他隨行成員被國泰禁止搭乘。
香港人好鍾意交智商稅
會唔會開開下show 又打交
其實oasis 得頭幾隻碟好聽,我自己麻麻,鍾意blur 好多
放兩張7月19號曼城演唱會企位(連post event souvenir ticket)
7月19星期幾
啲錢洗哂拿?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞