我敢講 如果依家iPhone 唔要face id 轉返做指紋,一定屌得勁過當年轉face id!

86 回覆
205 Like 150 Dislike
An機兩樣都有
點解i phone唔得
唔洗排過個位?
底版唔洗留位去插呢個module?
Software 唔洗寫唔洗再兼容?
組裝流程唔洗改?
2018年已經有mate20pro 3d人面識別+屏下指紋 到mate60pro都仲係兩樣都有
三叔嘅超聲波指紋,已經唔會話濕咗水用唔到
光學指紋夜晚瞓覺用,嗰種光真係幾勁幾傷眼咁 ,日常使用就無咩問題嘅
不過最好都係喺開閂機制度整指紋,但又有一個問題,就係個制太細,要真係令部機錄得晒成個指紋,先係好用。
所以真係3D人面+三叔超聲波屏下指紋就真係完美
Mate 60 pro 225g
iPhone 15 Pro Max 221g
平就真係平既,價錢既野民企邊夠國企鬥
輕就唔係

Btw 安全性既野 華為都係留俾你食好了 裝幾多個sensors 都係咁話
Mate60pro 5000mah iphone 15 pro max 4422mah 輕重分別係依度唔係個指紋度
Mate20pro 189g

有就係有 你用唔用都影響唔到有機兩樣都有既事實
其實咁又點?
由頭到尾無話唔可以both
只係both 唔係一個壓到性比單獨faceID 更好既選擇
做both既代價未必值得

整手機係一個package,你逐點分開黎比較話人地有其實無意思
我咪整體咁比較緊 仲舉埋例比你睇樣樣都有既機(唔係叫你買 只係證明現實係做得到既)apple做both既代價係咩?只係賺小左你錢 就係咁簡單 both對消費者絕對係更好既選擇

你可以講下佢做both有咩代價黎聽下
噏咁多做乜,信仰嘅野你識條鐵,罰你睇多十次重點
"你唔問下點唔將筷子匙羹刀叉牙籤全部合埋一齊"
"Mate 60 pro 225g"
"iPhone 15 Pro Max 221g"
"輕就唔係"
"... 安全性既野.... %^$@$%@"
("Mate20pro 189g)
"由頭到尾無話唔可以both"
"both 唔係一個壓到性比單獨faceID 更好既選擇"
信仰無問題 我咪叫緊apple出囉 我叫你買華為咩?上面話要全面比較你又變返單一拎一樣野出黎比?重你4g舊電大咁多 唔好講到因為個指紋重左先得架

Both就係比單獨faceid更好 你講既缺點係對比緊其他牌子 如果係apple做both已經無你講既安全之類既缺點

我舉其他牌子機係話比你知現實係做到只係佢唔做 明未?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞