其實 SPEED 係咪即係 PolyU 嘅其中一個 School?

15 回覆
0 Like 19 Dislike
SPEED 係 School of Professional Education and Executive Development

點解唔可以自稱讀 PolyU?
可以
做老麥都係做緊美國大型連鎖集團
咁你張cert 係咪就咁寫polyu?
舊時真係寫polyu
而家冇呢支歌仔唱啦
舊時嗰啲係speed 搞既本部award degree
連學生證都係本部嗰張
都冇咗好耐啦
而家得返speed award
I feel the need
the need for speed
你理L得其他人返學為屌閪咩
唔係不嬲叫PolyU speed?
polyu同speed件畢業袍都唔同樣
一睇就知speed仔扮poly影相
如果你係學士畢業就可以自稱既
因為香港可以頒發學士學位既機構有廿幾間
而入面係無SPEED 但Poly有資格頒發
所以SPEED張Cert都係Poly出

但相反如果副學士畢業就唔同
SPEED自己都派得
Speed張嘢係寫香港理工大學專業進修學院
樓豬問緊可唔可以自稱
學士畢業定義上係可以

雖然張cert係寫speed
正解!
同其他 Faculty 一樣,都係香港理工大學嘅一個學院
poly畢業袍係金邊
speed係銀邊 一眼就分到speed仔 siu4
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞