如果想學中級日語,Pasona好唔好?

53 回覆
4 Like 16 Dislike
我已經讀完大家的日本語50課,沒學過N3的文法下,pass咗N3。依家想學返N3文法同埋練下會話,想問Pasona係咪好的選擇?

其實我黎緊三個月沒野做得閒,想讀佢個進階密集課程,想盡快學好N3, N2, 唔知大家點睇?會唔會d文法教得太少?

同埋有沒人讀過漢科學校,好唔好?
聽聞過係最好果間,唯一缺點係貴
5年前去過 係超級好 真係buildup 到你同日本人傾計唔會驚唔敢講 因為老師都係日本人會成日練到
我之前就係一個星期5日果d 學得超好之餘重會識到成班frd
上堂真係好多機會講日文?
巴打依家讀到N幾?
依家係咪可以同日本人自然溝通?
Pasona好好呀
但文法會唔會教得少?
無幫襯過
但好多日資公司真心想train員工都係搵佢
咁接得公司客通常都有返水準
而家搬左地點
師資同環境都差左好多了
我係好多好多年前既學生啦,而家唔清楚了
唔係都係銅鑼灣咩?

以前喺One Hyson Avenue上堂
課室環境大好多 多好多學生
師資都好d
練到oral
算唔錯
你地覺得上網一對一好d定pasona好d?

因為我上網學咗幾年日文,近呢一年發覺會話沒進步到,用黎用去都係嗰幾款句型,簡單的單字,唔知我問題定老師問題,所以最近先考慮pasona
我練得最好係去日本working holiday果年
如果情況唔許可,覺得一對一係最好
唔介意價錢一定係pasona
Working holiday 應該唔得
一對一就係沒咩進步,想睇下出面d班,e.g Pasona有冇用
我諗有設計過既課程點都好d
而家一對一都係跟本文法書逐個文法教,雖然每次都有free talk時間
巴打想打工定點
n3唔夠去旅行去日本鄉下地方同人講野咩
因為沒咩擅長既野,想日文成為我既專長,希望睇日文、聽日文、講日文都冇咩問題

我去大阪都聽唔明人哋講野,自己講人地就明,一聽唔明人哋講嘢人地就講英文或者拎部翻譯機翻譯
貴從來唔係佢既缺點
成萬幾蚊一個intensive course
勉強pass咗N1但自問真係啞
想由頭學返好啲基礎
應該去take 佢個placement exam定係點?
如果要上佢地d堂,一定要take佢地既placement exam
除非你想由最初階開始就唔駛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞