[錶撚入] 擺低你哋戴緊嘅錶 (141)

654 回覆
1 Like 4 Dislike
手粗先carry到44
明既,不過盡量inclusive d , 包容下唔同人
恭喜
又嬲
俾u講中哂,sor 9
條友認真起黎可以好認真早幾個post佢有認真學術討論過
不鳩黎講都真係好撚鳩
留返啲幻想畀你
冇嬲呀
只是見你講開自己成日俾人負皮
所以客觀地描述你好on9嘅事實
+2gc 我實信u架
邊有咁多野日日認真討論
錶個世界又咁大咁深,好易講唔齊被challenge
師兄唔好激動
一早已經封鎖咗佢
佢鳩在ap第一隻唔派ro 俾佢要佢食曲佢就追擊ap姐

不過佢又好似食pp骨睇唔透

不過ap宜家易排左咁多卡片靚少少都可能第一隻就15510/26240啦
Wow wow wow 大家互屌is ok, 有d野唔可以亂屈

呢度咁多小氣撚,大可以追返2021年me po隻真愛6119的
利申冇買曲但係人地鐘意隻曲都俾你笑

如果你係鐘意RO大可以宜家排21年同宜家差好遠啦

如果你話ap賣錶手段仆街咁Rolex PP都一樣,講買錶體驗最好真係VC 肯等就得
應該咁講
Pp ap呢類都係仆街架啦
不過佢地炒款以外仲有冇其他野is key牙
大家撫心自問,曲唔係對買ro有幫助有邊個真係會買不過你地話係咪係
Pp起碼Calatrava 真係有dress watch 歷史根底同美感,大把人唔係為炒款買Calatrava 當然原因之一係pp仆街到roadmap都唔俾你,ap知自己sell咩明買明賣,respect
仲要係大家價差唔多,ap finishing hea撚到hand once over 都唔俾你,呢個我上次講過了
Vc係好丫,不過某程度上都多得佢冇野炒得起
VC 87172 同 PP 6119, Saxonia 大家點簡
曲係衰在定位怪dress watch又唔係,唯一有興趣係starwheel,機芯dial都特別少少
但都係果句幫助買ro 大可以買roo
買得ap都唔係為左個機芯吧同時ro條錶帶個人認為係靚過pp但相反pp其他野亦好過ap太多
如果pp road map清晰相信多人買佢既dress watch
曲嘅問題係design language 四不像已經係least of its problem 咁如果曲design 又一般,機芯又一般(以個價黎講直頭差),咁佢嘅存在除左為ro入場券仲有咩價值
Star wheel agger u 係work, 但大家嘅focus 都係aventurine dial 同個complication, 有邊個讚個case shape, lug design? 不過我同意呢隻係曲work 嘅一隻
當然呢度咁鐘意love & peace, 都要加返句各花入各眼,hublot invicta都有人鐘意,不過無謂呃自己買曲唔係為ro
我kinda agger ro唔係為佢機芯,首先我都冇話過喺ro上面呢個係問題,買ro係為左佢design 我明,我講緊係買曲如果design 一般價又唔平如果連機芯都一般咁同買fashion watch 有咩分別你話可以roo, yes agreed 係好d但又係呢個問題了,你自己都imply 左買roo又係為左ro, 不過叫做個product 冇咁大獲啫roo music edition尤其37mm係正呀,不過可惜都係unobtanium

最後都係個句,買pp純為佢dress watch 嘅一定比你想像中多,兩個牌子嘅底蘊不能混為一談
你可以唔信我買6119係真愛牙,就好似我唔信買曲係為純愛啫
6119 > 82172
除非你搵到guilloche boutique ver
清2張相個crown都開住,係咁啱較時間影?
係呀,第一張攞錶果時影
第二張係拎出黎準備戴果時影
Happy weekend
咁既色錶面好靚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞