男朋友話想我物質上付出多啲

20 回覆
2 Like 13 Dislike
背景:男朋友屋企比較有錢,老竇係董事,有幾層樓收租
我屋企係單親家庭,有個讀緊書嘅細佬。我自己出黎做野年幾,屋企嘅資源而家係準備緊比細佬出國讀大學。

我地因為兩個都喺外國,一路以黎嘅相處模式係AA,有個AA account平時食野買野租樓都aa出。大時大節我會送小禮物,但唔係名牌個啲,係大概幾百蚊港幣嘅小模型。我地兩個都係做IT,生活水準算唔錯。

問題係,上年世伯幫我地比首期喺呢邊買左層樓未來比我地住,層樓落我男朋友個名,我負責將來一齊供同住,冇簽任何文件,大概大家有個共識。我自己當然好開心,講真我都有著數,只要唔分手以後最難搞嘅住房問題就輕鬆左好多。

但最近男朋友就投訴我份人太小氣,唔會主動買野比佢黎提升我地嘅生活質素(佢屋企嘅所有野幾乎佢老竇全包咁濟),例如話買個dyson風筒等佢吹頭髮方便啲,又一直對用係佢身上嘅錢根根計較。

我當下其實好shock,我以為佢唔重視呢啲物質享受。之後有啲無奈,畢竟層樓唔係我提出,有當然開心,但其實我都冇立場拒絕。感覺佢有啲因為呢樣嘢take advantage想我付出多啲。

但層樓就定左係度架啦,我係迷茫究竟我要做啲咩佢 先會滿意,覺得我有付出到?我有話咁不如送個dyson風筒比你,但佢又話希望我係真心想為佢付出先再講。

有冇巴絲可以解讀下而家發生緊乜事。我冇乜方向。
Dyson好用咩
買其他牌子仲好
咁你住緊人地層樓,全屋人地包
平麥撚野等
自己有著數就話:真係拒絕唔到

事實上你係小家度縮,無得變
佢想你幫佢生仔
快啲叫佢中出
你咪試下同佢講我係夜貓子性格 唔鍾意付出架啦
baby kingdom?
結論:dyson廣告

btw還錢呀仆街,咪諗住走數呀!!!
做乜抄人post
一野就比條仔試到條扶弟魔
基佬特別多花臣
女朋友話想我物質上付出多啲
https://lih.kg/3679366

咁原op應該係扶妹魔?
錯 夜貓子唔係性格 係一種生物性生理時鐘的其中一種可能性
我屌你老味啦4個前又係呢一篇
係咪拍拖拍得耐 習以為常
佢就認為你覺得一切理所當然
試下俾啲生活儀式感 留意下佢平時行街會睇啲咩
買啲大家可以一齊用嘅嘢放屋企
電視/音響/你地平時玩嘅嘢
幾個月/不時搞次驚喜 煮餐飯sweet下
男朋友話想我物質上付出多啲
https://lih.kg/3679380

季經?
又係dyson
改隻字都懶
男人都可以用dyson 關乜撚野事
gay佬零舍多花臣
分手
下次扑嘢個屎忽洗乾淨啲,次次都咁懶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞