泰國小型飛機墜毀9死 其中5人是香港旅客

249 回覆
226 Like 20 Dislike
正常應該返緊工,無啦啦去旅行做乜?仲要特登做危險野?
[quote][quote][quote]報導稍早釋出名單,5名中國籍死者為張靜靜(Chang Jing Jing, 12歲)、張靜(Chang Jing,43歲)、唐宇(Tang Yu,42歲)、尹金芳(Yin Jin Fang,45歲)以及尹航(Yin Han,13歲)。

唐宇 (廣東技術師範大學科研處處長)
唐宇,男,1982年6月生,博士後,教授,博士生導師,博士後合作導師,碩士生導師,珠江學者,廣東省高層次人才-廣東特支計劃科技創新青年拔尖人才,廣東省南粵優秀教師,廣東省高等學校優青,廣州市珠江科技新星,廣東省千百十校級優秀培養對象,仲愷青年學者特聘教授,達之青年學者特聘教授和廣州市高層次人才,現任廣東技術師範大學科研處處長、交叉學科研究院院長和河源研究院院長。 [1-3]
https://baike.baidu.hk/item/%E5%94%90%E5%AE%87/58477487

名 同 年齡 都match
唐宇(Tang Yu,42歲)
其實機師可以影響嘅嘢好少
早兩年梧州空難個單仲未有調查報告加埋未計馬航個兩單大空難
飛機係安全
但一出親事親死鳩硬咁濟
陸路交通意外係多
但死既機會唔高
點解咁多正評
支畜名,冇事了,散場
近年好似成日都有飛機失事,所以好驚搭細機大機反而定好多
害撚死另外兩個乘客同埋機師
咁冇野啦,死不足惜
咁樣直插地面好難係故障

MH17冇得計普通飛機失事啦
但係MH370真係好想知發生咩事
原來一架飛機可以咁樣憑空消失
空中浩劫有好多case都好睇,雖然有啲好恐怖例如2002澎湖空難,唔敢想像直接係空中解體會係咩感覺
Pin this
全鳩部上海點撚樣香港呀,btw 香檳
就係因為係自殺所以無完整報告,有中國人整咗片,基本上所有線索都指向自殺,馬航都應該有一單係自殺,另一單畀俄佬射落嚟,至少哩三單都唔係飛機嘅錯

東航嗰單就係想老屈係美國飛機問題,打鑼打鼓停飛晒啲機但其實好快靜靜雞復飛返,反而出咗內部通告話要行三人制機組,至少要有兩個資深機長+資深副機長或者有instructor,條片有講:https://youtu.be/LqSn_BUJ75Q?si=-5D3uIM1LVvOt0WI
5個都係持中國護照飛泰國
只係由香港搭機
架機係咪酒店私人飛機
飛緊去soneva kiri
但係請既係泰國人
車出事率高 但生還機率都高

但飛機出事 生還率幾乎=0

除左果d咩有一個引擎有問題可以繼續飛返最近機場降落果d另計
而家兩間既民航機都係兩隻引擎死一隻都無事降落到架喎
【有線新聞】泰國一架小型飛機墜毀,機上9人全部罹難,包括5名中國籍遊客,入境處確認涉事人員並非香港居民。

入境答咗
乜唔係應該講中國香港咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞