【有線新聞】泰國發生一宗墜機意外 5名中國公民死亡

81 回覆
38 Like 1 Dislike
點會無諗到
小型飛機出事率高好多,一年講緊10單以上
班人想型d 特別d 與眾不同深度遊最緊要打卡曬命理得佢安唔安全
一早大換血從此只有中国香港人
Resort 提供程機

We offer roundtrip shared air transfers at USD 700 per adult and USD 350 per child aged 2-14 until December 23, 2024. Starting from December 24, 2024, the rates will be USD 750 per adult and USD 375 per child aged 2-11.
報導稍早釋出名單,5名中國籍死者為張靜靜(Chang Jing Jing, 12歲)、張靜(Chang Jing,43歲)、唐宇(Tang Yu,42歲)、尹金芳(Yin Jin Fang,45歲)以及尹航(Yin Han,13歲)。
係呀本身就係香港遊客
貧窮限制想像
坐私人飛機去 成萬蚊一晚
睇美國rom com嗰啲resort咁

不過想知點解會係Chang唔係Zhang
香港中國人
諗起最近呢單
有個英國有錢佬喺意大利揸遊艇出海慶祝
點知反艇死埋

唔知點解呢單嘢喺連登冇人講

https://www.bbc.com/news/live/c6237gnl11yt
全部新移民 支那拼音名舊屎唔會支那用拼音既
完全無疑問 正確
愈來愈似支那論壇
點解死個兩個細佬都係跟媽姓?
新移民
算啦、香港人本身就抵死
死得好
全部蝗語拼音
800萬-5

係你至當佢係新移民
唔會有人當佢係新移民
佢自己亦唔會認移民

至於點解有3本真係問IMMD 至知
廁所板不嬲係公廁基本配備
一個公開既秘密仲係唔係秘密
出咗護照相同名係zhang 唔知報紙佬寫係Chang
乜撚野呀 張靜個女叫張靜靜
你搞到我好亂呀
,係咪暴發户嚟,有錢但冇文化,啲名求其改
未出護照前得泰文拼音名
泰文無 Zh 所以直接音譯變左 Ch
但係護照未出前都從來無講過係香港人
係報紙佬亂up
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞