移民海外嗰啲香港人,係咪理應要先賠返政府對你嘅教育開支?

146 回覆
40 Like 428 Dislike
我都係殖民地政府時期喎
照你咁講
97回歸 中國係咪要俾返曬啲錢英國
Hi 完嘢就攤係度 enjoy下啦,做乜上連登
外國大把政府齋收錢唔做嘢,你要感謝香港政府勤勤懇懇為香港市民服務
義務教育
義務點解
已經潛咗水
唔退畀你都至少要還返畀英國政府
一早有藍絲咁屌啦

我賣左樓賣左的士拎曬去英國屌曬鬼話應該要交重稅
嗱....唔好輸打贏要呀

一開始口響響話走多d人最好嫁
因為香港納稅人都希望自己俾錢出嚟培養嘅人才,最後可以為香港服務
你迫我讀架喎
我ok㗎
我明白我長大嘅美好香港唔係完全係英國俾,都有唔少上一代香港人嘅努力,但係無英國就一定唔會有當年嘅黃金時代!
小學6年&中學3年都係強制讀,唔讀犯法,依9年時間,起碼有一半嘢讀嚟係浪費時間,你畀返錢我就差唔多
走咗好小人啫,仲有7百幾萬人係香港,咁緊張做咩。 走咗嗰班好多仲係中產,-直有交稅,依家帶啲仔女走根本就係有付出冇收穫,香港著數咗啦!
不如叫班煙民每人補繳20萬好過,搞壞自己身體,又係納稅人幫自己埋單,佔用咁多公立醫院、社福機構資源,仲要住公屋
香港人現在只有團結一致拼經濟,香港先可以重回當年嘅黃金時代
啲磚材賠咗幾多俾臭閪蚑那政府呢?
事實,共匪最叻改歷史搶功勞,抗日又係咁,香港又係咁

班ccptoy 仲想水鳩人,真係好撚無恥
仲有要賠償過往的醫療開支
事實就生娘養娘都係英國

共產黨比盡係強盗或土匪
企開d 啦,屌你老母
2019嘅時候,范賤人同藍屍叫我地走㗎,我移民L 人就走咗㗎啦,團你老母咩,我係外國食花生就得

唔關cctoy事
係五毛狗顛倒是非混淆視聽
香港島同九龍半島簽左約係英國
喧中其係米要以當年股市,樓價市值比例
賠番錢給英國.
仲有基建設施,同教育,管理費用.

既然你中共認為中英聯合聲明不存在.

美國佬唔係核爆日本.
中共仲存唔存在??
報左老美咩野恩??

仲有香港當年幫中共華東水災
上去中共起工廠給錢,給技術發展經濟
買東江水,唔用海水化淡.(水無人買唔值錢)
香港金融中心幫你集資,攪好經濟

中共幫過香港咩嘢??
英國97前已經攪好香港醫療,法治,教育,..制度.
中共攪國安,23條....
請問弱智5毛反駁隊:

XG已被玩殘玩爛

含指跌、樓價跌

邊L個賠返錢俾我?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞