呢排裸機唔用case,發現用得開心好多

67 回覆
120 Like 10 Dislike
我貼mon貼唔係為咗保護個mon,係想要防窺
睇咩機
依家個部pixel5a試過隔住件衫跌
Mon 面冇事入面個bus斷咗
以前部sony可以跌廿幾次
個mon爆到冇咗忽,就散都用到
跌過一次爆背面
之後就用返 case
買apple care 裸機爽過買19 casetify
個玻璃背好撚跣
一向都裸
畀錢買部機就係要輕薄手感mon 靚
真係好污糟
反而d人個case用舊 用到d printing甩曬 都仲用
成部機成皮野 日日拎上手都樣樣衰衰咁唔知為乜
一直都唔用case, 手感好好多
玻璃同反光面金屬都唔跣手,係班on9廠全部都用磨沙+鋁做邊框,跣到扒街
pixel4,pixel5都裸機,前後共爆玻璃爆左3部pixel,之後無辦法唔加套
s24+唔用套正到仆街
你跌爆前面同我講後面無爛做乜鳩
iphone前後玻璃都爆左
試過裸機, 但我覺得唔係咁好揸手
不嬲都係頭兩年用case 臨換機嗰一至兩年裸機
開頭跌會有啲肉赤
但去到後尾跌爆哂玻璃都冇feel
唔好爆mon/爆鏡頭就得
支持裸機 反正電話用幾年就換 又唔會拎去賣
由部3gs開始用舊開始裸跑,一裸番唔到轉頭
之後換幾部都冇用過套同mon貼
除咗去行山先會整個有得綁繩防撞套

對我嚟講apple care+係必買
當年第一水買xs,唔夠兩個月就跌爆咗鏡頭換機
之後爆多次臨AC+完前攞去換mon
跟住就用半年前先爆一隻角
冇影響功能又可以再戰多年
“現今d手機造工其實好靚”呢句唔認同
近幾年手機設計已將手感造工放到幾後位置,頂峰時期係2013~2017果期

由htc m7,moto droid turbo,去第後期第一批hmd nokia都係頂級手感

必要條件係細芒易揸手,電細唔洗做厚切餐肉,而家市場上已經好難同時搵到呢兩樣嘢
試過iphone 5s時代
比個女同學由心口位置跌落地
凹左一隻角 從此唔敢再裸機
AppleCare+
15唔用套好冼手
強迫症表示最煩夏天手汗易有印
裸機開心咗幾個月
之後花撚晒
買保險跟住裸機,跌爛就claim。
小心好多呀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞