精神科去覆診隔離有對母子

48 回覆
25 Like 3 Dislike
樓主最尾果句咪講左
睇黎你都要

不過個post內容有啲似電影暴瘋語
識得有人屋企三兄妹,有兩個都有抑鬱焦慮,已經好多年,真係可能同屋企環境有關,見好多人唔識教仔都要生,我個fd佢細佬,細個成日俾佢老豆打,而家大個左雖然仲同老豆一齊住,但返到屋企基本上零溝通,應該大家心入面永遠有條刺嚮度
無嘅 盡量都叫自己唔好太介意太多嘢影響到自己
多謝你
樓主上少啲連登都可能幫到你
明呀
我自己係老豆老母年少輕狂啲產物

由細到大我都係掉比呀公呀婆湊
佢哋成日都提醒我係搭單喺到住
到而家都好希望我搬出去
喺屋企都唔會同佢哋講嘢做自閉仔
所以成世人都無感受過啲咩家庭樂
淨係識喺朋友同男人身上拎啲愛
但而家都摺到拖又唔會想拍
Fd又唔會想揾 終於習慣到自己一個人其實幾好
有時係好空虛寂寞
但都好過對住人
不過咁大個人都仲未識點樣發洩自己啲情緒
屈到有病
真係本身戒咗上連登
但唔知點解摺到連ig 都唔係好想碌
平時都會po 下story
今日選擇咗將呢個po 放連登唔po story
準備隱姓埋名上網狀態
多謝你善良嘅人
未發現到姐
有冇得直接排公家睇 定一定要私家寫轉介信先得
真係差唔多嘢
仔女有精神病其實父母既影響係好大
係成長階段好多父母都好緊張仔女既學業同生活
形成既壓力係會令到仔女唔開心
將來形成仔女性格內向同抑鬱焦慮, 怪責父母亦都可以理解佢既經歷
可以 但無轉介信有機會要等三五七年
如果你有機會有轉介信而你真係好需要睇醫生食藥
你可以不斷強調自己真係好想死
通常咁樣幾個月就有得睇
變咗現今都市病
因為現今嘅父母都係咁
會唔會個仔嚟覆診,但癲到以為自己帶阿媽睇醫生
屌睇戲咁款
一個人獨處太耐會覺得好孤獨,但當你overcome左長期孤獨嘅時候,可能就會唔再想拍拖,甚至有d怕拍拖,已經習慣左一個人嘅世界,突然有人闖入你嘅世界,反而仲唔慣,久而久之就會覺得自己原來都可以面對所有問題,覺得身邊嘅人開始越來越無所謂...因為最難捱嘅日子,曾經都係自己一個人走過...
其實有冇諗過隔離無人講野,係你自己幻想出黎
有時真係會覺得有情緒病 真係唔好學人拍拖
反正其實人本身就可以自己一個人
你最後嗰句我真係覺得好中
最難捱嘅日子全部都係我自己一個人捱過
其實有冇邊個都已經冇需要
無辦法接受現實自制假想能延續故事?
你的聲線還仍然游在耳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞