以前入油入中石化會比人笑

123 回覆
223 Like 16 Dislike
中石化平個少少,但個效能差咁多梗係入Shell 啦,但係珠海平一半,梗係去珠海啦。
蝕少少俾佢都有賺啦 係唔知有冇溝野傷計就真
感謝Ching回覆🙏🏻🙏🏻祝你露露暢通😆
師兄有料,好清晰
你計到咁都係坐金巴岩你,上去入油但係用$1.5一公里去計行咗幾錢
數口咁精不如計埋一年上去換油水,洗車打蠟呢啲相差幾多

我當你住旺角,旺角坐車去港珠澳一個人要$34,港珠澳去珠海要¥65,兩口子來回要$400。自己揸車點對點,唔駛轉車唔駛行。條數係你過得珠海越多就越著數,都唔知你計乜春
買乜鬼餸 生嘅過唔到 去到山姆costco 都係得個睇字 啲肉係幾平嘅
上面材料唔係平架 有個channel 上過去比較 海鮮仲貴過香港
我重點係特登上去入再計算
鬼唔知去得多條數平 我按佢情況計喎 你做開新聞架? 淨睇 中間一段 其仲唔睇?
佢上去入98條數唔止
香港入都98 唔明特登上去入做乜鳩
你好似我冇睇其他reply 順手入就冇得計 你行咗來回180 揸架3000cc都冇咗三分一缸油
你揸車唔計錢姐 好多人計
唔係混撚柴油車而家堆車價平呀?
豪客
上去消費嘅人唔識計咁多
又黎
去日本食拉麵 唔抵論
去日本專登食拉麵 唔抵啦 又要飛 又要車錢 又時間
大佬呀 去得就玩埋啦
淨入油走?
同埋加多句
北上你點都係去深圳多過珠海
除非你過埋澳門玩(我上輩澳門人 都唔覺得澳門有乜玩)
深圳多嘢食好多 點會去珠閪 唔揸車的話 如果北上港車唔係一定要行珠閪 你試吓皇崗過 深圳灣過 星期六日排撚到去元朗屯門呀
me too
冇入油好耐
最鍾意依啲留言
簡單清晰有哂數據
無知一問,咁呢個算唔算係深圳版港車北上?
https://www.gov.hk/tc/residents/transport/crossboundary/ahquota.htm
呢個唔算 好多年前都有
一次最多七日 仲要每次課金申請
限制多 五人車以下 mpv收晒皮 二嚟一定要非商用私家車 咁van仔又收皮
同埋每次申請六星期以上間距
可以話 無鳩用 除咗唔洗橋錢 其他一樣

港車北上可以連續留三十日 最多180日累計 仲可以射埋澳門

以前個個笑中港牌
港車北上一開個個爭住整
你都唔洗show 我costco 山姆員都有
講真 我係門口寄返嚟好過
托到唔撚洗
珠閪 南山 福田 龍華四間山姆都去過
第一次去就好似你咁樣(同同事上 打爆咗架tesla 仲有啲要攬住過)
之後再去都冇 一嚟香港地間屋有幾大 第二好多同種類 你上網淘其實差唔多價 除非某啲平啲 不如寄啦 都係一百幾十 再call架車有埋司機 咪搞咁多
睇嚟你好鍾意猜度別人,但係你又錯喇,我唔係做新聞。
何況佢咩情況,住邊揸咩車你都唔知,3000cc唔同車都可以唔同油耗,你有自己前設去猜度別人有咩意思呢
下下包拗頸,點解你唔設定佢住得近大橋,喺香港只用原價入油,喺珠海佢用油卡8.8入98,所以鍾意返去入?
Kia 都仲有少小 D人唔like 係佢D油渣SUV係無得輸
上面不過海鮮貴 唔係洗乜捉咁多走私上去咩
你留意下就知而加ZMB貼得 一係電車 一係1500細車
一係就係七人混能車
仲有班上珠海玩ge跑車
仲有時間都是金錢
除非你咁岩去果邊玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞