【文章分享】 比起 Anson Lo,我更討厭試當真

23 回覆
30 Like 34 Dislike
唔好理邊個寫,你正評定負評?

正-Anson Lo
負-試當真

//
在香港娛樂圈中,Anson Lo 的名字無疑是眾人皆知的。他自出道以來,經歷了無數的攻擊與抹黑,但他從未反擊,只是一心一意地做好自己。無論外界如何嘈雜,他始終堅持以自己的努力與作品來回應,默默地證明自己。這種專注和自律,令人敬佩。

反觀試當真這個網絡創作平台,創辦人卻常常陷入與 hater 爭執的泥沼。他們不僅會回應批評,甚至會公開反擊,對於不同意見的網民更是不留情面。有時,這些回應會直接影響到他們的作品和創作。試當真創辦人曾經多次開 live 公然批評網民,展示出一種難以掩飾的自大態度。這種行為,讓人不禁懷疑他們是否真的能夠承受創作的壓力,並以開放的心態接受批評。

Anson Lo 的態度與試當真的反應形成了鮮明的對比。Anson Lo 選擇用行動證明自己,而試當真卻選擇與網民對抗,並陷入與 hater 口舌之爭。這種對抗性的態度不僅無助於提升他們的創作,反而讓人感覺他們的作品因為個人情緒而打了折扣。

試當真本來是一個充滿創意和潛力的平台,但創辦人的行為卻讓人對他們的作品產生懷疑。與此同時,Anson Lo 以他一貫的低調和專業,繼續贏得更多人的尊重。比起那些熱衷於與 hater 爭論的人,我更欣賞那些能夠用實力和努力說話的人。這也是為什麼,比起 Anson Lo,我更討厭試當真。
//
今時今日仲有人睇試當junk ?
佢賣nft呃小朋友啲錢仲未賠返比人
豪哥出黎講左AL段片前面仲有兩條其他人跳舞片,諗住用3條片既反差去引人笑,而唔係出於恥笑AL,係某自稱鏡粉斷章取義,淨係cap左AL條片出黎

但唔理試當真本身點處理,就當剪左落去試當真有問題,但佢地都道左歉,AL新聞都話冇唔開心,你呢啲人就淨係想靠分化去讚AL
Anal 成個gay佬咁都有人撐 bad taste
咁屌黎屌去都係游學修姐,你又拉埋試當真落水,佢一個人代表到成個台?
但他從未反擊,只是一心一意地做好自己。

人唔笑狗都吠
刻意ig story引人出現做勢
似似扮晒嘢引神徒出征背後從來唔出聲
到差唔多收成就出嚟扮晒嘢講一句我ok

每單新聞都用病搏同情
最重點係做歌手冇實力
跳舞又走火入魔
2個都憎到爆 打和啦
都係垃圾 比黎做乜鳩
佢係老細唔係佢代表試當真唔通掃地呀姐代表呀?
成個台咁撚多人,一個就代到晒?連狗代唔代表到你呀弱智
笑死,用一間公司去同forum做對比
我一個人出post唔駛連狗去批
試當真返工做野唔撚駛遊狗批?
我個例子就係要突顯你嘅論點有幾戇鳩,有幾咁荒謬,亦都證明左遊學修係幾咁弱智,竟然為咗你呢類低質hater而唔開心。
在香港娛樂圈中,Anson Lo 的名字無疑是眾人皆知的。他自出道以來,經歷了無數的攻擊與抹黑,但他從未反擊,只是一心一意地做好自己。無論外界如何嘈雜,他始終堅持以自己的努力與作品來回應,默默地證明自己。這種專注和自律,令人敬佩。

係咪類似我唔係姜糖d起手式黎
又係幫遊狗條牛油狗含撚到雪雪聲果啲低質認真毛
鄧修仔有你呢啲低質fans慘,不過唔緊要,記住個個月課金喎
從未反擊?你講野呀
盧覓雪話佢濃妝 佢咪反擊過囉
試當junk 個名好正
Anson Lo 的名字無疑是眾人皆知的。他自出道以來,經歷了無數的攻擊與抹黑,但他從未反擊,只是一心一意地做好自己。
呢個要pin
分分鐘佢就係.... 佢公司d人 好嬲好嬲
每個人都有底線,唔係反擊,係回應,捍衛自己
「我好耐冇睇*cctvb」旣起手式

*批評 tvb 時必須避諱成 cctvb
點解比hater話
唔可以話翻佢地
又唔係官方頻道還拖抨擊點解唔得
只可以比人話?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞