精索靜脈曲張 幫下手

45 回覆
3 Like 5 Dislike
由16 17歲開始扯旗唔出嘅話就會個袋開始漲
啲人多數話得一邊漲但係我兩邊都會
就算平時忍屎果啲有時都會唔舒服
有無ching推介下睇咩醫生好或者有咩方法可以舒緩下
基本上每個月痛兩三次都幾影響生活
係行路都會痛果隻
jj插沙求病友
無 都想睇下有無醫生介紹
有查到少少以前嘅post但係都好耐之前
榨精病勒
好慘,blue balls,要訓低先唔痛
最快方法一定係出咗佢
喺條街無啦啦點出啊
去排街症 叫醫生寫去轉介信去照超聲波
公立你唔會等到 出去出面同醫管局有合作嗰啲醫療中心照 費用約$2000
照完等報告再去覆診 如果有急切需要街症會refer你去睇外科泌尿科專科
否則問題應該唔大
精索靜脈曲張既話
睇reddit 話食納豆/維他命k2 可以改善痛楚,你可以試試
https://www.reddit.com/r/varicocele/comments/1b3p24u/how_i_improved_my_varicocele_pt_3/?rdt=33354

我以前睪丸痛check 過 我係2邊睪丸都有精索靜脈曲張,之後我食左幾日碧蘿芷就冇晒痛楚

睇醫生就只會叫你做手術
High ligation
青春期果陣我都經常咁痛,痛到標眼淚。

我解決方法係,搵個冇人地方,
著條鬆身孖煙通,雙腳劈開少少喺度跳,跳十分鐘左右就冇咁痛,隔多陣就冇事。

不定期發作。
唔痛咁犀利
咁點解醫生會無啦啦覺得你有
好似ok
不過想問係咪要特登整痛佢再去照
因為我唔係keep住同果隻
我怕唔漲住咁照醫生話我無事就pk
食左幾日之後無keep住食?
btw我睇個reddit見佢地係就咁食k2嘅supplement 仲要5000mcg咁食
同埋我見碧蘿芷同k2嘅supplement比好似貴好多
介唔介意講下食咩牌子
我見有啲人話要著壓力褲
有啲人又話要比佢放鬆
所以我都唔知
對我黎講最好嘅方法係返到屋企出完訓一晚
第二日會好返好多
試過唔出就訓第二日繼續痛
on柒鳩信偏方
varicocele要做手術架
而家可以微創sclerotherapy

你估食粒supplement會好?
醫生餓撚死哂啦
就係知道要做手術先想知有無啲方法可以舒緩住先
排公立唔知幾時輪到我
私家睇其他po又差唔多10萬
窮學生做唔起手術
食完唔會好
但可以減輕痛楚甚至無痛
可以唔做洗做手術
私家照左超聲波先
你連係咪varicocele都未知
點知係咪其他病?

照完再refer公立
真係有野好快有得做

利申:做左,有條疤痕
傻撚左?
varicocele 唔做手術會不育架
熱撚死啲精蟲

大佬唔好咁癲害鳩樓豬啦
睇私家再寫轉介信會快啲
打個飛機就無事啦
ching本身嘅症狀係點
介唔介意講下
同埋照嘅時候係咪要特登整痛佢先照
因為佢係真係扯完幾次唔出先會比較嚴重
我怕照完醫生話無問題就pk
佢5000mg 好似係普通維他命k 黎
唔洗理佢
可以試食mk7 k2
我係食now 碧蘿芷
我食一排呢家唔痛冇再食嫁啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞