Nancy歸綽嶢稱自己手腳完全唔協調唔適合跳舞:有啲嘢都係唔好勉強

91 回覆
35 Like 136 Dislike
「新一代女神」歸綽嶢(Nancy)昨日(17日)現身尖沙咀一個商場的音樂節活動,Nancy即場演繹了四首歌曲,聽到在場粉絲都十分投入。

Nancy 接受傳媒訪問時就表示很新鮮:「好興奮啊!好似第一次同fans或者觀眾有咁近嘅距離去表演,好新鮮啊成個感覺。好似大家聽到支持嘅聲音都特別近,好似同大家好close。」

今次是Nancy第一次在這商場唱歌,被問到有否向師兄Zpecial「取經」時,她則指平常見到他們唱得很「chill」,指自己會向這方面學習:「我平時睇佢哋個表演就係好chill啦,同埋佢哋都好enjoy個stage,所以我諗我都有試住去壓一壓驚去學習佢哋個精神。」她被問到會怕哪一方面時,她指因為唱live會有太多未知數:「因為唱live有好多未知嘅東西,我係冇去經歷過嘅,所以我驚我唔知到時可唔可以好快咁去調整到自己去克服,咁我覺得今日好似都幾好。」但她只給自己65分,因為自己未夠「enjoy個stage」。

Nancy被問到她被稱為「新一代女神」怎樣看時,她卻不覺得自己是「女神」:「女神應該有好多quality要fulfill,我又唔覺得自己可以fulfill到咁多嘢。」她更透露自己以偶像為學習對象名目標:「我好鍾意佢夠powerful咁樣去演繹自己嘅歌曲,我覺得有自信同埋好自愛嘅人係我好嚮往嘅一啲價值。」

Nancy最近有新歌推出,但都是以抒情為主,被問到之後會否出跳舞歌曲時,她則表示「搞唔掂」:「我係暫時仲未得,我手腳完全唔協調㗎,係唔協調到我覺得有啲嘢都係唔好勉強。」
我同佢訓練
好快俾人溝左
白粉妹
有閪就女神?
以為講跳十字步嗰個 Nancy
對腳白滑到
白化病女神
咁都女神?
standard好低
錄音室都唔係好掂喎
live 唔使諗
都幾肯定落咗妝

普通過唔普通
得果一小part都丁

有冇素顏睇下
唱歌都麻麻,唔好勉強,做吓KOL賣吓廣告,可能仲好。

同 MC 拍過 MV
mola mola
依家歌手唔使識唱歌
YOLO果陣佢跳成點?
女神易做
我覺得還好,錄音同live差唔多,呢代歌手黎講算叫做咬字清晰,已經好過好多歌手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞