大陸人:香港行人路無電動單車亂行 無人衝紅燈 無人亂掉垃圾吐痰,為甚麼大陸學不到

89 回覆
9 Like 37 Dislike
臺灣有無
有冇搞撚錯!而家邊個係大邊個係細?識唔識分莊閒?梗係香港學中國同中國睇齊㗎啦!有咩理由要中國學香港!
佢睇唔到唔代表無, 我就見好多
Indeed?
紅燈係仲有好多,後者都有不過比起廿年前而家係少左好多好多
Indeed?
禾弟有出名嘅火車頭
一早唔係滴水啦
一早進化變咗落雨
香港人唔鐘意用信用卡?
其實大陸人只要有錢, 就會出國旅行, 唔會留係自己大陸玩

大陸人覺得 係自己國內旅行 係一種好窮, 好low既表現

只有on9藍絲 先會當深圳係寶, 個個星期去深圳消費, 仲要讚不絕口咁
深圳人 都覺得香港藍絲係on9仔
明明深圳人 都想離開深圳 去外國旅遊, 反而香港藍絲就狗衝入深圳
其實大陸咁大, 好多天然景點 好靚
但是都被大陸人自己玩爛左

每次去大陸景點, 都會見到周地都係垃圾, 食完既康師傅杯面
仲見到成班大陸人係到勁大聲講野, 又坐係到R腳

破壞哂成個風景
支那人好撚煩
indeed
全世界質素最差一定係大陸人
個個都好似 石器時代出來既野人咁, 完全唔似現代人
屌!又話深圳速度,大陸飲食業服務好好,價錢又平既?

唔好同我講各有千秋
正啊,好有人情味,人與人之間距離可以拉近
大陸飲食業服務好, 係因為佢地失業率高
一份服務員 都幾百人排隊見工
所以佢地驚被人炒魷魚, 只能做到隻狗咁

十幾年前, 大陸經濟好果陣, 當時大陸服務員一樣串柒柒, 睇唔起香港人, 覺得自己遲早有一日有錢過香港

家陣疫情之後, 大陸人終於知道自己永遠都咁窮, 所以就對香港人低聲下氣
行人衝紅燈無???我見大直路無車都衝啦,車衝紅燈就少,驚扣分
前兩日先係地鐡站見到有人吐落地
好過大陸
條友為咗踩人 喺度老作
所以咪係
去外國散播肺炎菌
支那排污設施異常落後
煩都係其次唔緊要
唔好成日認屎認屁爭第一
爭第一都唔緊要 蝗蟲自己爭 冇人理佢
唔好去到外國踩人哋呢樣唔好嗰樣唔好
要人遷就佢 唔遷就佢就話人歧視辱華
話要中囯學香港果D人糸米唔清楚中港關糸
回歸前莫講話吐痰你打個乞嗤有水噴出嚟都俾垃圾蟲罰錢
回歸後因為太多支蝗隨地吐痰掉垃圾,冇晒食環垃圾蟲周街捉人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞