[撻訂潮]維港一號連環撻訂9伙

35 回覆
38 Like 1 Dislike
該批單位均於2021年售出,成交價由790.8萬至1,252萬元,折合呎價約23,060至28,155元,合共涉資8,165.4萬元。

單位最新於本月9日正式終止交易,每伙分別沒收樓價5%或10%訂金,眾買家合共損失約735萬元。

原文網址: 維港1號連環撻訂9伙 2021年入市眾買家被殺訂735萬 明重新發售 | 香港01 https://www.hk01.com/article/1047063?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral

會唔會追差價
蝕左訂金都夠錢買柏咩森
移民去英國睇你點追差價
中國香港由治及興,發展商收撻訂嘅訂金都好和味
追條毛
呢個維港1號,同維港一啲關係都冇,個景都係得條罅
你都好 有條罅
維景灣畔呃鳩晒啲人入去住,結果負資產
銀行收遮,借唔到錢,一係8%借俾你
中海外(0688)跑道區同區已屆現樓的維港1號,最新售出第2B座8樓D室,屬實用面積457方呎兩房、開放式廚房間隔,成交價838.6萬元、實呎18,350元;項目本月迄今暫售3伙,吸金約4235萬元。

原文網址:https://finance.mingpao.com/fin/instantp/20240813/1723549721917

星期二9伙賣左2-3伙
2021年樓市頂峰買,撻都合理
會移就唔會2021入市
呢班撻訂賭仔應該都係似博佢唔追,唔想高息上會供空氣
就算追要再賣出左先追到差價,5% 剩係夠撐1年利息
輸現金流都輸死
發展商應該要追差價啦
唔追以後全部撻訂
追硬
點會放過你地班賤種彈出彈入
又死一隻炒樓閪
呢個發展商好少會追差價
死得好
Real??
你唔好咁講,安左個炸彈係身,唔知幾時爆咁解
未試過咪試下囉
google b4 ask
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞