【當年今日|反修例回顧】2019年8月16日:高永文發表「彈珠傷眼論」後改口

58 回覆
15 Like 2 Dislike
呢句我聽左4-5年,咁耐都仲見到你地
你地團結d 有系統d 好無
康復你老母臭閪咩

睇啦盲毛

爆眼811 三週年,法援已cut,正式公開醫療報告。
https://lih.kg/3108778
驚你條文盲唔閪明醫管局份喇講咩 譯撚埋出嚟

//2019 年 8 月 11 日反修例示威,報稱擔任義務救護員的女士「K」在彌敦道近尖沙咀警署位置,被疑似「布袋彈」擊中其右眼。今日為事件 3 周年,過往一直代表「K」發聲的網民透過 LIHKG 討論區發帖,公開「K」3 年前由伊利沙伯醫院提供的出院紙。出院紙提及,傷者眼球破裂(ruptured eyeball)、創傷性白內障(traumatic cataract)、面部裂傷(laceration of face)、鼻骨(nasal bones)、顴骨(malar bones)和上頜骨(maxillary bones)都出現開放性骨折(open fracture)......//

呢啲叫周邊位置創傷一星期內出院康復
唔緊要 因為你同叻哥一閪樣
五毛大量出沒
上面隻3毛俾我串到啞撚咗hang撚埋機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞