仲有冇Oasis JJ

896 回覆
112 Like 11 Dislike
啲人係咪都係自己行返出去就算
本身想買london場方便啲
但排好耐都未到就買咗Manchester先
有冇人放一張12號Manchester
如果許可可能會開專線巴士或者tram
但啲人大部分都係用腳行
因為個場可以容納8萬人
車都無用
嗰日真係要鐵腳
企成日加行返屋企

Ching有冇買咗邊場呀
買唔到啦
被佢踢咗出嚟

其實放心喎
玩得開心興奮腎上腺素上升係唔會攰
最多之後還返

最最最緊要嘅其實係晴天
雖然夏天唔係雨季
但manc 都係比較容易落雨
今年個Parklife 就係傾盤大雨
個個唔只濕身 直情係泥漿挑戰賽咁
香港人做慣水魚簡直覺得正常價
其實冇計㗎喎
全世界都搶飛
我哋亞洲北美南非澳洲飛過去張機票都分分鐘成1,000£
全世界咁多有錢人
你唔買大把人買
佢兩兄弟點會唔明
訓街
不過我想同大家分享一個故事。

2012年Noel Gallagher's high flying bird嚟九展我有去睇,果次賣飛賣得好差 (的確唔係咁多人care拆出嚟嘅NGHFB同beady eye);現場有啲觀眾叫"I miss you", Noel就好酸咁串啲觀眾"You miss me? You miss me?", 根住重講咗啲嘢我聽得唔係好清楚;之後我上reddit睇都有啲觀眾話佢過份,果個時期重去現場捧你都應該係肯俾錢既鐵粉,你唔滿意銷情冇理由發洩喺啲鐵粉身上。你可以話乜鬼working class band,artist不嬲都係有性格,寸寸貢,滿口粗口,musician攪音樂果啲係咁㗎喇,但由果刻開始佢地喺我心目中真係扣左分。人大咗睇嘢真係會立體啲,起碼我冇見過the beatles咁去串fans。

尋晚我排到有得買時,淨番最側邊£29x seats, 前面seats就£3xx-£4xx, 兩個人去睇,加埋皮費應該成hkd3xxxx,雖然可以話順便去london玩下,但我真係覺得唔值,於是就give up。唔睇就唔睇,我都鐘意oasis,但講到尾兩兄弟都係人一個。到宜家都心安理得,唯有唱番句

Please don't put your life in the hands of a rock 'n' roll band
Who'll throw it all away

佢兩兄弟不嬲都係屎忽鬼爛仔格㗎啦,我以前啲中坑英國同事好憎Oasis
不過佢哋啲歌易入口又有共鳴,都係為聽歌
凡事都有一個價錢嘅,有歌有品值三千,有歌冇品值一千
Blur識𠱁fans好多
唔識𠱁都唔好踩
其實外國呢種"官方自己做埋黃牛"既做法好on9
咁當初定個價黎把鬼直接每張飛以拍賣形式比人bid好過啦,又唔洗迫人用大半日時間搶飛
ticketmaster次撚次都抬價賣
肥水不流別人田
買多咗兩張曼12/7係手
Ticketmaster 官方炒價
有興趣留tg
https://www.ladbible.com/entertainment/music/oasis-in-demand-ticket-prices-501474-20240831
Furious Oasis fans all asking one question as Ticketmaster release ‘in demand’ tickets listed at £355
咁嘅價買
Oasis Pre-Show Party and Exhibition Fan Package
都無咁嬲
想問大家去外國睇con 會早幾多book酒店
82歲都重生能活虎,可以周圍開show咁勁,有理由相信Paul is dead,呢個係再做人嚟
喺香港聽歌既人比主辦當水魚都唔係最近既事啦
同樣既嘢喺香港特別貴,仲要亞博d聲又特別爛
真係寧願貴d飛出去睇順便旅行都唔想喺香港睇

第一次喺咁大既場睇show
有d興奮
依家邊度會有RESALE?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞