日出康城SEASONS 再出貨

20 回覆
1 Like 4 Dislike
SEASONS系列累售785伙 KOKO系列月底接力登場

發展商趁減息周期展開前加速推盤。會德豐地產副主席兼常務董事黃光耀表示,將軍澳日出康城SEASONS系列累售785伙,套現約49.5億元,屬撤辣後銷售之冠,今日最新售出PARK SEASONS第2A座46樓F單位,面積327方呎,一房間隔,成交價498.6萬元,呎價15,248元。為回應市場需求,PARK SEASONS全新2B座明日推售70伙,折實平均呎價約1.48萬元。

他透露,美國下月中預計將會減息,市場將加快推盤步伐,同系藍田KOKO ROSSO及KOKO MARE將緊接推售,現已屬現樓,兩盤已售555伙,佔推出單位86%,平均呎價約1.9萬元,料8月底現樓推售。屋苑租金理想,近期呎租45至50元。

利嘉閣按揭為PARK SEASONS推出高達九成按揭優惠計劃,息口為H加1.3厘,鎖息上限P減2厘,即實際按息為4.125厘,屬市場上優惠利率水平,同時有高達0.5%的銀行現金回贈,以及特高綠色按揭獎賞高達14,090元,並可免費開立高息存款戶口,客戶可把備用資金存入高息戶口,享與供樓息率一致的存款息率,節省部分利息開支。利嘉閣董事徐志華稱,香港經濟環境持續改善,加上市場預期美國聯儲局很大機會提早減息,減息期即將啟動,全面利好樓市,而質素極為優越的PARK SEASONS相信將會率先受惠,料銷情全面報捷。
仲接
$15.2k都有人買,經常唱衰溢出髒城既人一次又一次被狠狠打臉
台底回幾多?AA講下
會記好度縮, 唔興呢味
我估都係around 3隻
Tko 10k 以上都買要交智商稅
減息期待係最後一根稻草,發展商如果唔盡快走貨,連減息都無用就真係唔駛再賣。跟本連發展商自己都唔睇好個市,如果減息會升,做咩要賤賣俾你但偏偏仲有一大班傻仔幫發展商做緊人肉護城河strong hold 然後話減息會大陽春
發展商賺夠想俾小市民賺下, 明知會升都唔加價
回咁少留返俾佢老母買
今日返工日子都賣到23間,仲有西餅客掃左半打

以後仲有邊個話溢出髒城唔值14k, 15k?
70 伙賣得 23 間都好吹奏
凱柏峰當日夠有人買啦
你搵個冇蟹嘅嚟望望?
個個帳面輸緊2、3成
期待開關
期待高材
期待減息

仲有冇咩可以期待?
好想知個西餅客係咩人
同埋係咩令佢咁有信心
如果減息會升 點解唔等埋
點解唔等減息之後先推,又話減息之後 GOGOGO
佢咪凱柏峰業主 驚上唔到會日日上連登許願
升硬
一定要入飛
盤前低量推高個價
盤中派貨
你懂的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞