去驗眼 字睇唔清叫我估

11 回覆
1 Like 9 Dislike
我真係睇唔清啲字,重影嚴重到根本分辦唔到果粒字, 個驗眼師係咁push 我去估同重覆問我。

有啲字真係講唔出,個驗眼師好似好不滿瞪咗我一眼,比我一種( 係我特登扮野既感覺)。

之後過咗一星期去覆診, 另一個驗眼師都係咁叫我估。

總之 啲眼就係矇到得番一點,我對眼傷口未好番 又迫我咁用力去睇... 屋企人幫我問多兩句 我個情況同啲藥,個醫生即刻發火… 面診時間大概五分鐘。

依兩個驗眼師正唔正常?
換睇眼科
我都試過有呢個困擾,但我揀咗相信專業
我估,佢要你估嘅原因,係從你估嘅字母同實際嗰個差幾遠,判斷你嘅情況
kam撚 估你就估啦屌
你乜撚信息都唔講 人地點撚樣分析阿
你對眼一係睇得好清 一係就完全睇唔到 冇中間
樓豬學定凸字
飲符水
就係估唔到, 每個字矇成一團 ,估咗幾次都錯
只是比起以前4百度近視可能低了1-200度既感覺,睇遠野(3、4 米開始都係唔清)。 睇手機依D近野 過5分鐘 開始有啲矇。 我估係個1%手術失敗既人,所以有好多人都理解唔到我既清況
唉 個醫生一次連續做4個,仲以為好有料...
好提議
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞