2027年澳洲欖球世界盃擴充至24隊 香港隊歷史性晉級決賽週機會大增

39 回覆
28 Like 5 Dislike
決賽週應該有MCG
澳洲最大球場有十萬坐位
今年Taylor Swift搞過演唱會
在1993年、第一位獲選入15人欖球隊的華人球員梁勇傑,認為新賽制能惠及亞洲欖球運動發展。這名被本地欖球界稱為「Rambo」的勾球員解釋:「讓亞洲錦標賽冠軍直接獲得參賽資格,令人振奮。而隨著亞洲隊伍在世界盃的代表度提升,亦有助激勵更多華人孩子投身欖球運動。」
https://www.youtube.com/watch?v=35e7wp6jKvw
以前日本俾紐西蘭大炒百幾分
到而家仲喺世界盃紀錄
班鬼連加拿大都贏唔到有乜好怨
直接俾一席你 南美佬實屌到媽媽聲
講到Namibia搶位逼害亞洲咁
香港有件正選flanker就係Namibian 入唔到national team先嚟香港入籍
鬼頭驚咗佢
贏過孟加拉
日本近幾年運動收成期緊,亞洲嚟講都算頭幾。
女子7欖其實唔差,只係無咩人留意
香港人鬼知咩 希望下個 T20 入到決賽週
佢同李卡度以前打過亞錦賽
差唔多10年前
其實香港女子隊喺2017年
打過15人世界盃
嗰屆只喺得12隊入到
不過無咩人知
https://www.sportsroad.hk/archives/162208
7月去咗南美打3場
狂炒巴拉圭70分
臨完場反勝巴西
輸少少俾智利
佢咃應該鬧加拿大
連輸3場都有份打遺材賽
姚錦成退休未

佢狼無份
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞