巴黎長榮桂冠酒店拒掛五星旗 中國網紅抗議無效

67 回覆
216 Like 5 Dislike
同日本APA一樣,強国人嘈完後繼續住

日APA社長:人們數月後忘記事件
日本APA酒店放置否認南京大屠殺的右翼書籍一事,激起中國網民不滿,揚言會抵制,APA酒店社長元谷外志雄日前在其創辦的政治講堂「勝兵塾」上稱(圖),對於事件持續發酵,他認為是有組織預謀,「集合了一切準備工作才做了這個影片」。他又表示,事後收到日本各界包括不少國家議員的支持,並重申不會撤書,相信此事對酒店業績影響短暫,更聲言「幾個月後,人們就會忘記發生甚麼事情」。

https://www.am730.com.hk/%E6%9C%AC%E5%9C%B0/%E6%97%A5apa%E7%A4%BE%E9%95%B7-%E4%BA%BA%E5%80%91%E6%95%B8%E6%9C%88%E5%BE%8C%E5%BF%98%E8%A8%98%E4%BA%8B%E4%BB%B6/136370
嗱!公道啲講,中國既酒店又會掛台灣國旗?要掛大家一齊掛
點解唔學總統咁即刻扮跪
點解一個廚師要管呢啲同佢職權無關嘅事,然後又好唔滿意
仲要係幫台企打工
掛少支旗又係到瓜瓜嘈
好似會冇咗忽肉咁
嘩眾取寵
平靚正又多房源其實唔多選擇
為咗少少嘢俾多啲錢,啲人無咁傻
條網紅拍埋片賺流量都想有錢退,其他人睬佢都傻,繼續住

因為如果有啲人想搞恐怖襲擊中國人
佢而家話間野大部分都係中國人旅客
咁樣好危險
炒得呢個廚
痴痴地 人地酒店裝飾事實係唔關佢地事喎
掛返支係廁所囉
老實講人哋酒店私人地方
唔滿意咪住第間囉,打第份工

不過個廚師咁有意見
都唔會落力打工
真係炒得
抵制未
一邊愛國一邊去美國
愛支病
愛支病人特別煩,外逃嘅愛支病人都要極力捍衛做奴隸韭菜嘅,幫奴隸主正名
都講明中國旅遊網紅6百萬人fol,有事搞一定搞啦,就咁拍個十幾分鐘夠食幾個月
呢啲咁既支蛆只係諗住拍申刷流量
度埋條縮數諗住拍申賺view,仲可以呃到退房錢。點知最黎被人撚返轉頭,房錢又拎唔返。抵9死

中國領土
唔應該用梅花
城市vs國家?
咁就冇流量
要迫D西人掛. 拍幾秒上去牆內
又可以射到成地都係精液
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞